Ανοιξιάτικη ομελέτα

Υλικά

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/4 κούπας γάλα (προαιρετικό)
  • 3 σπαράγγια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σε κομμάτια 1 εκ., ή άλλο λαχανικό (π.χ. φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • 1/2 κούπα τριμμένο τυρί Παρμεζάνα ή παρόμοιο τυρί
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέστε τα σπαράγγια.

Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα σπαράγγια να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά.

Χτυπήστε μαζί τα αυγά και το γάλα σε ένα μικρό μπολ.

Προσθέστε το μαϊντανό.

Περιχύστε το μείγμα πάνω στα σοταρισμένα σπαράγγια και μειώστε τη θερμοκρασία.

Ενώ μαγειρεύεται η ομελέτα, ανασηκώστε την άκρη για να επιτραπεί στο αυγό να κυλήσει από κάτω.

Όταν το μεγαλύτερο μέρος του αυγού έχει ψηθεί, πασπαλίστε  από πάνω την παρμεζάνα.

Αφήστε το τυρί να λιώσει ελαφρώς, στη συνέχεια διπλώστε το στη μέση και σερβίρετε.

Συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι, αλλιώς χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο.

Η ομελέτα είναι έτοιμη όταν η κάτω πλευρά έχει ψηθεί καλά, αλλά η επιφάνεια είναι ακόμα ελαφρώς υγρή.