Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ

Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη γενικότερα συνεχίζει να πηγαίνει καλά – οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση άνω του 6% στην ΕΕ εντός του Ιανουαρίου του 2016, ενώ στον ίδιο μήνα οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων έφτασαν στα 1,06 δις αυτοκίνητα, από 999.195.000 αυτοκίνητα τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοβιομηχάνων (ACEA).

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, αφού σημείωσε άνοδο πωλήσεων της τάξης του 17,4% εντός του Ιανουαρίου. Η Fiat είχε αύξηση 1,7% και οι γαλλικές Peugeot και Renault 3,3% και 1,1% αντίστοιχα, η General Motors κατάφερε να σημειώσει αύξηση του 12,8% στις πωλήσεις της στην αγορά της ΕΕ, ενώ ακολουθεί η Ford με 11,4%.

Μόνη εξαίρεση σε όλα αυτά η Volkswagen, η οποία στη σκιά του σκανδάλου εκπομπής αερίων έχασε μερίδιο στην αγορά, καταφέρνοντας να αυξήσει τις πωλήσεις της εντός του Ιανουαρίου μόλις κατά 0,8% εντός της ΕΕ, και παρά το συν 14% που σημείωσε η Audi.