«Διάλογοι»: έκθεση ζωγραφικής στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την έκθεση «Διάλογοι», μια συνομιλία του φιλέλληνα καλλιτέχνη Στόγιαν Ντόνεφ και της γλύπτριας Χριστίνας Κελλίδη. Οι δυο δημιουργοί, ζευγάρι στην ζωή, παρουσιάζουν σπάνια και (ανέκδοτα) έργα των τελευταίων 20 ετών της μεγάλης οικογενειακής συλλογής τους καθώς και νέες δημιουργίες.

Την έκθεση καθιστούν σημαντική τα πρωτοποριακά έργα «Οδηγοί» των δυο καλλιτεχνών από τα όποια προέκυψαν οι μεγάλες και γνώστες σειρές έργων «Όνειρα», «Αποτυπώματα Ποίησης και Θραύσματα Εικόνων» καθώς και οι σειρές «Άστρα» και «Μύθοι».

Ο Στόγιαν Ντόνεφ γεννημένος στην Βουλγαρία το 1953, τέλειωσε το καλλιτεχνικό Λύκειο στην πόλη Καζανλακ 1968-1972. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. της Σόφιας  1973-1979. Από το 1985-1991 ήταν καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. της Σόφιας. Παρουσιάζει τα έργα του στην Ελλάδα από το 1991 σε γνωστές γκαλερί, ιδρύματα και μουσεία όπως το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, το Ιστορικό Μουσείο Ύδρας, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη και το Μπενάκειο Ίδρυμα Αλεξάνδρειας. Έργα του στεγάζονται σε πλήθος ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Χριστίνα Κελλίδη είναι γλύπτρια, γνωστή για τα γραμμικά, οργανικά, μεταλλικά γλυπτά, τα χρηστικά αντικείμενα, και τα εικαστικά γλυπτικά κοσμήματα της. Σπούδασε τέχνη και σχέδιο υφάσματος στην Α.Σ.Κ.Τ. της Σόφιας. Στην Ελλάδα έργα της παρουσιάζονται από το 1991 σε γνωστές γκαλερί και μουσεία, όπως Ιστορικό Μουσείο Ύδρας, Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας και Μουσείο Μπενάκη. Έργα της βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Κασσαβέτη 18, Κηφισιά
Διάρκεια: 24 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2018
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 17:00, εκτός Κυριακής
Εγκαίνια: 24 Μαΐου 2018, 19:00

Είσοδος ελεύθερη