Εγκαίνια της έκθεσης «Θωρηκτά Λιθόκτιστα» στη Zivas Art Gallery

Απόψε Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η αίθουσα τέχνης Zivasart Gallery εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση της Σοφίας Λιβανού με τίτλο «Θωρηκτά Λιθόκτιστα» με χαρακτικά σχέδια και λιθογραφίες.

Στα χαρακτικά σχέδια-λιθογραφίες της Σοφίας Λιβανού αναδεικνύεται μια μινιμαλιστική και συνάμα στιβαρή γραφή και μορφή που η χαράκτρια ανακαλύπτει στην παλιά μαστοροσύνη στο χτίσιμο των πλοίων και των παλιών πέτρινων κατοικιών.
Αυτή ακριβώς η διαδικασία την οδηγεί σε μια ποιητική προοπτική που παραπέμπει στην σχέση των εννοιών «σπίτι-πλοίο» (Η γωνιακή ακμή του λιθόκτιστου αντιστοιχεί στην πλώρη του σκάφους).
Εδώ τα σχέδια της συμπαγούς κατασκευής με τα μικρά ανοίγματα και τις σκάλες συμβολίζουν την έννοια της Κιβωτού, που ταυτίζεται στο έργο της Λιβανού με το σπίτι, την κατοικία, η οποία εμπεριέχει τις μνήμες και τις εμπειρίες του καθενός μας.
Πρόκειται για σχέδια απλής προοπτικής όπου οι ακμές των κτιρίων οδηγούν στα σημεία φυγής και ταυτόχρονα αναπτύσσονται σ’ αυτά πολύ ενδιαφέρουσες ματιέρες μέσα από τη χρήση της τεχνικής της λιθογραφίας, την οποία ελάχιστοι πλέον χαράκτες και εικαστικοί υπηρετούν.
Όλα αυτά καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη τη δουλειά της Λιβανού και προοιωνίζονται ένα δημιουργικό μέλλον της χαράκτριας μετά από αυτή την πρώτη ατομική παρουσία της.

Zivasart Gallery
Παντανάσσης 1, Μαρούσι
Εγκαίνια: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 19:30
Διάρκεια: έως 10 Μαρτίου
Ώρες Λειτουργίας: Όλες τις μέρες  9.00 – 21.00.
Τηλ: 2106830648 Κιν: 6936531703