«Εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω»

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 18:00 τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω» – διαδρομές στις αρχειακές πηγές.

Η κεντρική ομιλήτρια κα Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α.,  καθώς και η πλούσια συλλογή αρχειακού υλικού, θα  αναδείξουν μέσα από τις πηγές τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση ως βασικό θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και ως παράμετρο συνδιαμόρφωσης της ελληνικής ιστορίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης απόδοση κειμένων από το θεατρικό έργο «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη», από τους Περικλή Μοσχολιδάκη, ηθοποιό – σκηνοθέτη και Μάγδα Κατσιπάνου, ηθοποιό.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, μεταξύ 17:00 και 17:45, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης αρχειακού υλικού και προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Περισκόπιο – Ελληνικό Φεμινιστικό Έντυπο» από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους συμμετέχουν στη θεματική ενότητα «Ανοιχτές Συλλογές» στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, και η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, την Τράπεζα της Ελλάδος, την ΕΡΤ και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Γενικά Αρχεία του Κράτους
Δάφνης 61, 154 52 Ψυχικό
Τηλ.: 210 6782 278
Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 31 Μαρτίου, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 15:00.