Έκθεση του Δημήτρη Σπανόπουλου στη Γκαλερί Χρυσόθεμις

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις εγκαινιάζει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου την ατομική έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής του Δημήτρη Σπανόπουλου «Σημαίνουσες Πορείες».

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:30

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Γκαλερί Χρυσόθεμις
Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι
gall.chryssothemis@gmail.com
Τηλέφωνο: 210 68 11 418

O καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με την τέχνη του:

«Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζω έργα ζωγραφικής μικρών και μεσαίων διαστάσεων καθώς και έργα τα οποία προήλθαν από την ενασχόλησή μου με την τεχνική της μεταξοτυπίας, μιας τεχνικής καινούργιας για μένα. Αυτά τα έργα της μεταξοτυπίας και η σχέση τους όσον αφορά τη σύνθεση και όχι το χρώμα με τα ζωγραφικά έργα θέλησα να σας δείξω, καθώς και την σχέση της τεχνικής αυτής με την ζωγραφική, η οποία μπορεί με ένα ιδιαίτερο και άμεσο τρόπο να δίνει ζωγραφικά αποτελέσματα ιδιαίτερης εκφραστικότητας. Η αμεσότητα της χειρονομίας η οποία βγαίνει σε πολλά έργα με την εκτύπωση του τελικού χρώματος, καθώς και η ηθελημένη ατέλεια του τυπώματος και ίσως και του τυχαίου στοιχείου που εισβάλει στην διαδικασία παραγωγής του έργου, μού έδωσαν την δική μου ερμηνεία της ζωής ολόκληρης».

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο ζωγραφικής από την ΑΣΚΤ, από το εργαστήριο του Ν. Κεσσανλή. Επίσης πτυχίο χαρακτικής με δασκάλους τους Θ. Εξαρχόπουλο, Γ. Μήλιο και Α. Πειρουνίδη. Πήρε υποτροφία του ΙΚΥ για την χαρακτική. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Ε. Ε.Τ.Ε. και της Ένωσης Χαρακτών.