Εύκολη σπιτική πίτσα

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μαγιά σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2/3 κούπας χλιαρό νερό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10 ελιές κομμένες
  • 100 γρ μπέικον ή χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη ή σε φέτες
  • 50 γρ φέτα τριμμένη
  • 50 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη ή θυμάρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνειά του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να σχηματίσουμε μία λεία και ελαστική ζύμη.

Πασπαλίζουμε ελαφρά μία καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και με τον πλάστη ή με τα δάχτυλά μας ανοίγουμε πάνω της τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμενο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια στρώνουμε διαδοχικά τα υλικά πάνω στη ζύμη της πίτσας: πρώτα τη σάλτσα ντομάτας, και μετά τις ελιές, το μπέικον, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τη φέτα, λίγο λάδι, τη ρίγανη και στο τέλος την τριμμένη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε την πίτσα σε δυνατό φούρνο στους 200° C για 20′.

Καλή όρεξη!