Our Festival 3: Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στη Ρεματιά

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – Νύχτες Αλληλεγγύης παρουσιάζει το Our Festival 3. Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, ένα μικρότερο φεστιβάλ, εκφράζοντας εμπράκτως την επιλογή του να υποστηρίζει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, τα οποία εκτός από την πρωτότυπη καλλιτεχνική τους δημιουργία αναπτύσσουν και έντονη κοινωνική δράση στο πλευρό ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Το Our Festival 3 είναι μια συνάντηση 111 αλληλέγγυων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, που θα παρουσιάσουν μέσα σε οχτώ μέρες συνολικά 27 καλλιτεχνικές δράσεις. Κατά τη διάρκειά του θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε θέατρο, χορό, μουσική, προβολές, performance, παραστάσεις για παιδιά και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.*

Η Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού – Εμείς που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης αναφέρει:
«Το Our Festival γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Έτσι, σε μία τετραήμερη γιορτή ελεύθερης έκφρασης, 45 καλλιτέχνες του θεάτρου συναντηθήκαμε με 1.500 θεατές στο θέατρο της Ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη. Το 2016, η παρέα μας μεγάλωσε. 77 καλλιτέχνες συγκατοικήσαμε στη Ρεματιά για πέντε ημέρες, παρουσιάζοντας 17 συνολικά δράσεις σε 2.500 θεατές. Φέτος η έννοια “Εμείς” αποκτάει την πραγματική της διάσταση, μέσα από την πιο δυναμική συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στο Our Festival 3. Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ… κι επειδή αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα, ελάτε στη Ρεματιά για να δείτε από κοντά τι εννοούμε».

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Our Festival 3 θα βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα.

*Όλες οι παραστάσεις με λόγο συνοδεύονται από διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα ή ελληνικούς SDH υπέρτιτλους.

Our Festival 3 – Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών

Διοργάνωση: “Εμείς” – Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού
Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.

Οργανωτική ομάδα: Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στα Our Festival 1, 2 & 3.
Επιμέλεια φωτισμών: Κώστας Μπεθάνης
Κατασκευή σκηνικού χώρου: «Ροκάνι»
Trailer: FLP Athens
Γραφιστική επιμέλεια: Πάνος Κασιάρης
Προσβασιμότητα για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες: www.liminal.eu

Με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Η ώρα έναρξης ποικίλλει ανάλογα με την εκδήλωση. 
Είσοδος ελεύθερη  

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς,
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
τηλ. επικοινωνίας:  210 6855898
Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

ΤΡΙΤΗ  12/9
17:00 – ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ | ΟΜΑΔΑ MIND THE GAP WORKSHOP*

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων υποκριτικής οδηγούμαστε στην παραγωγή θεατρικού κειμένου, το οποίο γίνεται αφορμή για θεατρική δράση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΩΡΕΣ

*ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6939169251

20:00 – ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ | ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ PLAYBACK Ψ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η οµάδα Playback Ψ αυτοσχεδιάζει εδώ και 13 χρόνια πάνω στις δικές σας ιστορίες και βιώµατα συνδυάζοντας την ακρόαση µε τον σεβασµό,τα λόγια µε τις κατάλληλες πράξεις, την συγκίνηση µε το γέλιο, το ατοµικό µε το συλλογικό, το µέσα µε το έξω. Χτίζουµε µε ενσυναίσθηση πάνω σε ό,τι ακούµε για να νιώσουµε βαθειά  την κοινή µας προέλευση και το κοινό µας µονοπάτι ζωής.
Διάρκεια 90′

ΤΕΤΑΡΤΗ (13/9)

19:30 – “H Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι.. “
από την οµάδα Τσόκαρα. Θεατρική παράσταση για µικρούς και µεγάλους

Τι συµβαίνει όταν ένα παιδί συναντιέται µε τον κόσµο των µεγάλων; Πόσα φλιτζάνια µε τσάι χρειάζονται για να µπορέσεις να σταµατήσεις το Χρόνο; Πόσα αναπάντητα ερωτήµατα χωράνε σε ένα ταξίδι στην Χώρα των Θαυµάτων; Η Αλίκη περιπλανάται στη Χώρα των δικών της θαυµάτων και αξιοποιεί αυτό που ο καθένας διαθέτει αλλά συχνά λησµονεί: την εσωτερική δύναµη της φαντασίας που απελευθερώνει από κάθε µορφή καταπίεσης. Με ζωντανή µουσική, χειροποίητες κούκλες, εικονικές ψευδαισθήσεις και τεχνικές σωµατικού θεάτρου.
Διάρκεια: 70′

21:00 – Trajectory: A Tragedy of a Victory | Μαργαρίτα Τρίκκα Χορός

Με αφορµή το δοκίµιο του George Steiner «​Δέκα (πιθανοί) λόγοι για τη µελαγχολία της σκέψης​» το TRAJECTORY: A TRAJEDY OF A VICTORY ​επιχειρεί να ερευνήσει κινητικά τη λειτουργία της σκέψης και να παρουσιάσει το κωµικοτραγικό του ανθρώπινου νου​. Κάτι τόσο εξαιρετικό αλλά και τόσο αδύναµο ταυτόχρονα. Κι εν τέλει διερωτάται µε τη σειρά του αν όντως το σκέπτεσθαι εστί µελαγχολείν. Αν η σκέψη φυλακίζει ή απελευθερώνει. Πρόκειται για ένα ντουέτο το οποίο αποτελεί ένα σύστηµα που λειτουργεί ως όλον, δε χωρίζεται ποτέ και έχει µια αέναη, κυκλική και σπειροειδή κίνηση,  πάντα µε την ίδια φορά. Πάνω σε αυτή την κινητική βάση της τροχιάς που διαγράφει ένα σώµα στο χώρο και στο χρόνο (trajectory), στήνεται το κοµµάτι, το οποίο  υπάγεται ξεκάθαρα στους νόµους της φυγόκεντρου και της  κεντροµόλου.
Διάρκεια: 23’

21:30 – On the spot | Νάντη Γώγουλου Χορός

‘Χορεύεις και δε το ξέρεις’ Το On the spot είναι ένα χρονολόγιο (timeline) των τριών ανθρώπων και εξιστορεί µε µια twisted διάθεση την δική τους ρουτίνα στην καθηµερινότητα µέσα από τις διάφορες καταστάσεις στις οποίες συµµετέχουν σαν οµάδα. Με αυτή την παράσταση παραθέτουµε τη δικιά µας µατιά στην καθηµερινότητα µε την παραδοχή ότι όλοι είµαστε εν δυνάµει χορευτές, ότι ο χορός υπάρχει παντού, ακόµα και σε χώρους που δεν διακρίνεται µε γυµνό µάτι, ότι όλοι χορεύουν κι ας µην γίνεται αντιληπτό ούτε από τους ίδιους.
Διάρκεια: 45’

ΠΕΜΠΤΗ (14/9)

20:00 – beyond sleep – Βίκη Σπάχου Χορός
Ό,τι παίρνει ή ό,τι αφήνει ο ύπνος πριν και µετά την έλευσή του. Μισές σκέψεις, µισοί φόβοι, µισή συνείδηση, µισό κενό σε µια τελετουργία καθηµερινή, προσωπική, αναπόφευκτη.
Διάρκεια: 17′

20:30 – HOME ​| Almalibre.co  
Tο έργο είναι εµπνευσµένο από τον πίνακα του E.Schiele «The Embrace» και του E.Hopper «Room in New York». Ο ρεαλισµός του Hopper σε αντίθεση µε τη ζωτικότητα των δύο φύλλων στον πίνακα του Schiele αποτυπώνουν δύο αντίθετες ατµόσφαιρες που αποτέλεσαν την αφετηρία για την δηµιουργία του έργου. Η πρόθεση της οµάδας είναι να συνθέσει µέσω της κίνησης, του χώρου και των σωµάτων µία χορογραφία που οποιαδήποτε στιγµή θα µπορεί να µετατραπεί σε έναν ζωγραφικό πίνακα.
Διάρκεια:​ ​32′

21:15 – KOU-KOU | Δήµητρα Μητσάκη, Σταυριάννα Δαούτη​

Οπτικοακουστική Σύνθεση​
​Μία οπτικοακουστική σύνθεση που ξυπνά τις αισθήσεις. Βρώµικες γωνιές των δρόµων, λίθινα καλοκαιρινά πρωινά. Η καθηµερινότητα στην Αθήνα γίνεται το σκηνικό για µία διαλεκτική συζήτηση επί σκηνής. Αναβιώνοντας την ρουτίνα της Αθήνας σε άλλο τόπο, ονειρευόµενος σε παρελθοντικό χρόνο, περιµένοντας.. Η ζωή στην Αθήνα είναι αναµονή.
Διάρκεια δράσης: ​60’

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15/9)

20:00 Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας | Εταιρεία Θεάτρου Θέση θέατρο

Πέντε ηθοποιοί, χρησιµοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείµενα, µάσκες, ζωντανή µουσική, στοιχεία παντοµίµας και αυτοσχεδιασµούς, υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούµορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασµό στη γλώσσα του ποιητή συνθέτουν µια παράσταση γεµάτη έρωτα, κωµικοτραγικές καταστάσεις, µαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.
Διάρκεια: 70’

21:30 – VORTEX | Οµάδα χΑ!  
Χορός
VORTEX είναι η οργάνωση των υλικών µέσα από τη δίνη. Εµπνευσµένη από παραδοσιακούς χορούς κυκλικής µορφής, χτίζεται µια χορογραφία σύγχρονου χορού που αφορά το σηµείο καµπής προς την αλλαγή.  Μέσα από κυκλικές κινήσεις, καθηµερινές χειρονοµίες και γεωµετρικά µοτίβα, αποδίδεται ο παραλληλισµός ενός στοιχείου µέσα σε µια δίνη µε ένα άτοµο σε ένα κοινωνικό περιβάλλον.
Διάρκεια: 30′

22:00 – DESERT MONKS

Συναυλία.

Το τετραµελές σχήµα από την Αθήνα αφήνει για λίγο το studio  και παρουσιάζει υλικό από το επερχόµενο ντεµπούτο album του “Dark Grooves”. Οικείες χροιές που ακροβατούν ανάµεσα στο λυρισµό, την εσωστρέφεια και το ξέσπασµα µε σαφή alternative rock προσανατολισµό, που δανείζεται στοιχεία από πολλά γνώριµα µουσικά είδη για να µας παρασύρει σε ένα ταξίδι από την Ευρώπη των 70’s έως το Seattle και πίσω.
Διάρκεια: 90′

ΣΑΒΒΑΤΟ (16/9)

10:30 – ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ;  | Τα δέντρα Διαδραστικό Θεατροπαιχνίδι

Για παιδιά 6 – 12 ετών

Πρόκειται για θεατρικό παιχνίδι µέσα από µουσικοπαιδαγωγικές δράσεις µε στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του.  Το παιχνίδι δίνεται µέσα από την σύµβαση εξιχνίασης ενός µυστηρίου και προϋποθέτει την ενεργή συµµετοχή των παιδιών.

«Στις πόλεις ξαφνικά µια µέρα, τα δέντρα άρχισαν να ξεριζώνονται από το έδαφος, να πετάνε κατακόρυφα ψηλά στον ουρανό και να σταµατάνε σε µεγάλο ύψος. Στέκονται και µας κοιτάνε; Μας δίνουν µια τελευταία ευκαιρία πριν αποχωρήσουν οριστικά; Ή µήπως συµβαίνει κάτι άλλο;»
Διάρκεια: 90’ Απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής στο 6944628880

19:00 – ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! | θεατρική οµάδα Μικρός Νότος
Θέατρο για µικρά  και µεγάλα παιδιά (από 3+)

5 γνωστοί µύθοι του Αισώπου, µε χιούµορ και εναλλαγές που θυµίζουν σε ταχύτητα κάτι από …κόµιξ!  Τα παιδιά συστήνονται µε τους ηθοποιούς και µε τα µουσικά όργανα, τα οποία αναλαµβάνουν σηµαντικό και ενεργό ρόλο. Τύµπανα, κιθάρα, µεταλλόφωνο, καλίµπες, ξύστρα, µουσικές γαβάθες, καζού, δίνουν ζωντάνια και ρυθµό… Μια παρέα, οι ηθοποιοί και τα παιδιά µαζί, επεξεργάζονται από κοινού τους µύθους, για την αλαζονεία και τη βία, για την υποµονή και τη φιλία, για το θυµό και την αγάπη. Μία πολύχρωµη, γεµάτη ζωντάνια, µουσική και κίνηση, παράσταση, που “µιλάει” µε αλληγορίες για τη ζωή και µας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών & ιδανικών!
Διάρκεια: 70′

20:30 – Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ του Α. Εφταλιώτη | Κώστας Παπακωνσταντίνου
Θεατρική παράσταση

Σ’ ένα χωριό της Κρήτης, την «Παραµυθιά», δύο νέοι ερωτεύονται. Αλλά ένα αρχοντόπουλο δεν µπορεί να παντρευτεί µια µαζώχτρα. Ο Πανάγος  παίρνει τον λόγο του πίσω και η Ασήµω αντιµετωπίζει τον χλευασµό του χωριού. Δεν συµβιβάζεται όµως µε την κοινωνική αδικία κι αποφασίζει να εκδικηθεί. Με ένα ψέµα της που διαδίδεται σαν φήµη σε όλο το χωριό, σπέρνει τη συµφορά. Αλλεπάλληλα φονικά ξεκινούν ανάµεσα σε χριστιανούς και µουσουλµάνους Παραµυθιώτες…
Διάρκεια: 90’

22:00 – MELENTINI  / The Running Blue Orchestra
Συναυλία

Το Σάββατο 16 Σεπτεµβρίου η Melentini µε τη συνοδεία των εκλεκτών συνεργατών της, the Running Blue Orchestra, θα µοιραστούν µαζί µας  τραγούδια από τον επερχόµενο δίσκο της ZRSHA, Fundus Uterus που θα κυκλοφορήσει το χειµώνα καθώς και µεγάλο µέρος τής µέχρι τώρα δισκογραφίας της.
Διάρκεια: ​90’

ΚΥΡΙΑΚΗ (17/9)

11:00 – Παίζοντας για τη διαφορετικότητα! | Playful Dust  
Θεατρικό παιχνίδι µε διαπολιτισµικό χαρακτήρα

Μπορεί ένα καγκουρό να κολυµπήσει παρέα µε ένα δελφίνι; Ένα πορτοκαλί φλαµίνγκο να παίξει βόλεϊ µε ένα κροκοδειλάκι; Στο συγκεκριµένο εργαστήρι, παιδιά (ηλικίας 7-12 ετών) θα εξερευνήσουν την έννοια της διαφορετικότητας µέσα από παιχνίδια που αφορούν στην αποδοχή και στην ύπαρξη διαφορετικών οπτικών και γεγονότων στη ζωή µας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή µε κάποια βασικά δικαιώµατά τους.
Διάρκεια:​ 60′.  Απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής στο ​6971817554

18:30  – Ένας Δράκος στην κάλτσα µου |Καραµπόλα Κουκλοθέατρο

Ο µικρός Λέανδρος βρίσκει στο δωµάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να µεγαλώνει και γίνεται τόσο µεγάλος, που παίρνει το σπίτι και πετάει µακρυά. Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί µεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήµατος. Μια παράσταση µε ζωντανή µουσική και τραγούδια από παραδοσιακά ακούσµατα.
Διάρκεια : 50′

19:30 –​ La Petite Marguerite​ | Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης
Performance για παιδιά

Με στοιχεία από το σωµατικό θέατρο, τον σύγχρονο χορό και τη τέχνη του θεάτρου δρόµου, η καλλιτεχνική οµάδα La Petite Marguerite δηµιουργεί µια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας, ένα ​show​ γεµάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραµυθιακό, την φαντασία, το όνειρο. Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ όλη τη διάρκεια του show ανάµεσα σε κοινό και ερµηνευτές και σκορπά άπειρη µαγεία, χαµόγελα και φυσικά εκατοµµύρια σαπουνόφουσκες.
Διάρκεια: ​45′  Ηλικίες: ​0-120 χρονών

20:15 – Σύγνεφο Με Παντελόνια του Β. Μαγιακόφσκι | Χρήστος Θάνος – Στέλλα Σπύρου – Παναγιώτης Γκίκας

Θέατρο – Χορός – Μουσική

“Θέλετε – θάµαι ακέριος όλο κρέας, λυσσασµένος – κι αλλάζοντας απόχρωση σαν ουρανός – θέλετε – θάµαι η άχραντη ευγένεια – όχι άντρας πια, µα σύγνεφο µε παντελόνια”. Μία σκηνική σύνθεση, βασισµένη σε ένα ποίηµα – σύµβολο της ιστορίας του ανθρώπινου πνεύµατος. Μία συνάντηση λόγου, µουσικής και σώµατος, που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ορµητικής ευαισθησίας του δηµιουργού. Η συγκεκριµένη δράση προέκυψε από τη συνεργασία καλλιτεχνών που συναντήθηκαν στο Our Festival 2.
Διάρκεια: 25’

21:00 –  ​”    ” του Μ. Μπουλγκάκοφ | Θεατρική Οµάδα Κωφών “Τρελά Χρώµατα”

Ο Μπουλγκάκοφ µε φόντο το γαλλικό τοπίο στο µυθιστόρηµά του, αφήνει να ξεπηδήσουν οι χαρακτήρες, µέσα από µια εποχή, όπου η γαλλική κουλτούρα βρισκόταν στο απώγειό της. Έτσι, µε κεντρικό άξονα την πραγµατική ζωή του συγγραφέα Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν –γνωστού ως Μολιέρος-, παρελαύνουν διάφοροι χαρακτήρες καλλιτεχνών, αυλικών µέχρι και βασιλιάδων!  Η παράσταση εµπεριέχει στοιχεία παντοµίµας, χορού, σωµατικού θεάτρου, commedia dell’ arte και νοηµατικής γλώσσας παράλληλα µε τη φωνητική ερµηνεία.
Διάρκεια: 60′

22:00 – MINOR PROTEST Live

Οι Minor Protest καταθέτουν την δική τους διαµαρτυρία και απενοχοποιούν την µελαγχολία! Χωρίς φλυαρίες και εντυπωσιασµούς, αλλά µε ουσία και εµβάθυνση! Παντρεύουν φαινοµενικά αταίριαστα στοιχεία , όπως τον ηλεκτρικό ήχο µε τα κλασικά έγχορδα µε στόχο κάθε κοµµάτι  τους να  γεννά εικόνα και όνειρο. Θα  παρουσιάσουν δείγµα της επικείµενης δισκογραφικής τους δουλειάς, αλλά και κοµµάτια που αγαπούν.
Διάρκεια: 75​’

ΔΕΥΤΕΡΑ (18/9)

19:00 – Ερώτων Βάλσαµο του Γ. Κουλλιά
Μουσική Παράσταση  

Σκην.: Θ. Παπακώστα   Οι περιπετειώδεις εκφάνσεις του έρωτα ζωντανεύουν µπροστά µας σε έµµετρο κείµενο γεµάτο χιούµορ και µπόλικη ερωτική διάθεση… Δύο νέοι ηθοποιοί και δύο πεπειραµένες µουσικοί ενώνουν τις δυνάµεις τους επί σκηνής, ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν σε µια φρέσκια, ερωτική, κεφάτη κοµεντί µε άρωµα ελληνικού κινηµατογράφου και αγαπηµένα τραγούδια κάθε γενιάς. Ηθοποιοί: Ιωάννης Γιαραµαζίδης, Μαρία Θρασυβουλίδη Μουσικοί: Αγγελική Βασιλακοπούλου – µαντολίνο, Φωτεινή Τσακνάκη – πιάνο
Διάρκεια: 90’

20:30 – Ασώµατη Φυγή | Exis Dance Company

Tο έργο είναι µια κινησιολογική έρευνα βασισµένη στο έργο του Erwing Goffman ”To στίγµα””. Αποτελείται από δυο διαφορετικές ιστορίες που προσεγγίζουν κινησιολογικά τη συναισθηµατική κατάσταση κοινωνικά στιγµατισµένων ατόµων κι εξετάζει την αµφίδροµη σχέση που υπάρχει ανάµεσα στη κοινωνία και τα πιο ευάλωτα κοµµάτια της. Δυο ιστορίες που ανιχνεύουν το κοινό τόπο ανάµεσα στις πραγµατικότητες που βιώνουν ένας κρατούµενος φυλακών κι ένας τρόφιµος ψυχιατρείου Διαπραγµατεύονται τις φαινοµενικά αδιέξοδες σχέσεις µε τον έξω κόσµο, την κοινωνία που ορίζεται από τα στερεότυπα και την έννοια της κανονικότητας καθώς και τους µικρούς ανθρώπινους θριάµβους που λαµβάνουν χώρα µέσα στο ζοφερό περίβληµα της ιδρυµατοποίησης.
Διάρκεια:30′

21:00 – ΧΩΡΙΣ ΤΟΙΧΟΙ |Οµάδα Μakina
θέατρο

Χωρίς Τοίχοι ή Το πρόβληµα του να βρoύµε τίτλο για την παράσταση, Κυριακή απόγευµα, εν µέσω καταιγίδας, καλοκαιριάτικα, συγκλονισµένες. Σκηνική σύνθεση βασισµένη στα γραπτά συνθήµατα σε δηµόσιους χώρους. Μια συµµορία υπάρξεων της γειτονιάς ερµηνεύει τον συµπυκνωµένο λόγο των τοίχων και αποκαλύπτει την πραγµατικότητα που δεν κρύβουν τα σπρέι µε ένα οδοιπορικό στη σκληρή και τρυφερή πολυλογία των δρόµων.
Διάρκεια: 75’

ΤΡΙΤΗ (19/9)

21:00 Μεγάλοι δρόµοι | παράσταση βασισµένη σε διηγήµατα της Λένας Κιτσοπούλου Terre de semis
Θέατρο

“Τα µεγάλα ταξίδια και οι µεγάλες διαδροµές συµβαίνουν καµιά φορά µέσα σε λίγα τετραγωνικά µέτρα. Το µυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια µένουν καρφωµένα στο πάτωµα.”  Μια τρελή αναζήτηση στους δρόµους της Αθήνας, ένα δείπνο, κάποιο τουµπερλέκι, ένα τηλέφωνο που χτυπά, ένα εισιτήριο που γράφει «σ’ αγαπώ», ένας σάκος γεµάτος γράµµατα, το σπίτι στην Άνδρο, τα Μπριζολάκια του Τέλη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Όµηρος, ο Αριστοτέλης.
Διάρκεια: 75′

21:30  4Ι4+1 Τσίρκο, Εναέρια ακροβασία, Μουσική

Περιγραφή δράσης: Μια σύντοµη ιστορία που προκύπτει από τη κινησιολογική συζήτηση µεταξύ ενός µουσικού και 4 εναέριων ακροβατών Χορογραφία: Μυρτώ Πετροχείλου Ερµηνεύουν: Ελευθερία Κωστάκη, Γιασεµί Παππά, Μαριάννα Ισαρη, Γαλήνη Μπενετάτου Μουσικός: Δηµήτρης Μπακόπουλος Διάρκεια: 15′ 21:45 Time.Wasted. | Χορός Μυρτώ Δεληµιχάλη Οι παλµοί της σύγχρονης αστικής µητρόπολης και ο τρόπος που επηρεάζουν την καθηµερινότητά µας αποτέλεσαν κεντρικό άξονα της κινητικής αναζήτησης του έργου. Επαναληπτικότητα, αναµονή, παθητικότητα και συνήθεια αποτελούν στοιχεία της καθηµερινής αυτής ρουτίνας και κατά συνέπεια του προσωπικού µας χρόνου. Η κάθε µέρα έρχεται να επαναλάβει την προηγούµενη σε µια συνεχιζόµενη πραγµατικότητα χωρίς αρχή, µέση και τέλος  στο πλαίσιο µιας κοινωνίας που δεν έχει χρόνο για τους ανθρώπους της.
​Διάρκεια:27’

Ώρα Έναρξης : 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ