«Η Τρελή του Σαγιό» στα Βριλήσσια

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου το Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι του ΠΑΟΔΗΒ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του Ζαν Ζιροντού «η τρελή του Σαγιό» στο Θέατρο Νταμάρι -Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια.

Θέατρο Νταμάρι -Αλίκη Βουγιουκλάκη
Μεταμορφώσεως Σωτήρος & Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Μέσα στη δίνη του πολέμου και της κατοχής της Γαλλίας από τους Γερμανούς ο Ζαν Ζιροντού, λίγο πριν πεθάνει γράφει ένα έργο που υμνεί την ποίηση και την ελεύθερη ζωή.
Ισορροπώντας ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική, το όνειρο και την πραγματικότητα, «Η τρελή του Σαγιό» σατιρίζει την τυραννία που επιβάλει το χρήμα και με όπλο το καυστικό
και σπινθηροβόλο χιούμορ της, γκρεμίζει συθέμελα τον κόσμο της απάτης και του συμφέροντος που μας περιβάλλει.
Η ηρωίδα του έργου, η ονειροπόλα και εκκεντρική ιδιόρρυθμη Ορελί, που περιφέρεται με τα παράταιρα ρούχα της στην περιοχή του Σαγιό, βλέπει τον κόσμο με τα δικά της μάτια: ευτυχισμένο και όμορφο. Μέχρι που κάποιοι αδίστακτοι επενδυτές αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού για να πλουτίσουν από το πετρέλαιο. Τότε, η ιδεαλίστρια Ορελί στέκεται απέναντί τους και τους πολεμάει με πάθος. Μαζί με τους φίλους της στήνει στους κερδοσκόπους μια παγίδα που τους οδηγεί στην καταστροφή σημαδεύοντάς τους στην αχίλλειο πτέρνα τους, την απληστία.

Η «ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ» του Ζαν Ζιροντού
Σκηνοθεσία: Τώνια Σταυροπούλου
Μουσική : Νίκος Βασιάδης
Στίχοι: Αντώνης Παπαϊωάννου
Χορογραφίες: Μαργαρίτα Πέτροβα
Σκηνικά : Βίκυ Μπακάλου – εκτέλεση Αχιλλέας Ζερβός
Επιμέλεια κοστουμιών: Δήμητρα Χίου
Σχεδιασμός αφίσας- προγράμματος : Φλωρεντία Σωτηρίου

Εμφάνιση ηθοποιών: Άννα Αλεξανδράκη, Μαργαρίτα Ανδριανού, Κατερίνα Σταθάτου, Λουκία Λυπημένου, Θοδωρής Σκληρός, Κατερίνα Χαραυγή, Νίκος Σιδεράκης, Παρασκευή Συρσελούδη, Καλλιόπη Ροδοπούλου, Αλέξανδρος Γεωργίου, Δήμητρα Χίου, Ευριπίδης Τσαούσογλου, Σοφία Μποτέλλη, Κώστας Τσιαπαρίκος, Τζέην Στολιδάκη Πηνελόπη Πουλή, Κική Καραγιάννη Έφη Καλαμπόκα, Λάμπρος Λευτάκης Ντίνα Κυριακού