Για δεκαετίες, οι οδηγοί ήταν συνηθισμένοι να έχουν πρόσβαση και να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους με μεταλλικά κλειδιά. Όχι πια όμως: με μία ριζοσπαστική κίνηση για τα δεδομένα της βιομηχανίας αυτοκινήτων, η Volvo cars αποφάσισε να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως που από το 2017 θα προσφέρει αυτοκίνητα χωρίς κλειδιά.
Οι πελάτες της Volvo θα αποκτούν μία εφαρμογή για τα κινητά τους τηλέφωνα για να αντικαταστήσουν το φυσικό κλειδί με ένα ψηφιακό κλειδί. Η καινοτόμα ψηφιακή τεχνολογία ηλεκτρονικού κλειδιού Bluetooth προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους ιδιοκτήτες και νέους τρόπους να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους. Η νέα εφαρμογή της Volvo επιτρέπει στο ψηφιακό κλειδί στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού να κάνει όσα μπορεί να κάνει σήμερα ένα φυσικό κλειδί, όπως το άνοιγμα και το κλείδωμα των θυρών και του πορτπαγκάζ και το άνναμα της μηχανής.
Η νέα τεχνολογία θα δίνει στους πελάτες την ικανότητα να λαμβάνουν περισσότερα από ένα ψηφιακά κλειδιά, ώστε να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά αυτοκίνητα Volvo σε διαφορετικές τοποθεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησής τους.
Με τη νέα τεχνολογία, οι άνθρωποι θα μπορούν να νοικιάζουν και να πληρώνουν εκ των προτέρων ένα αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να λαμβάνουν το ψηφιακό κλειδί απευθείας στο κινητό τους, να εντοπίζουν κατά την άφιξή τους το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μέσω GPS, να το ξεκλειδώνουν και να το οδηγούν στον προορισμό τους, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις σε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, αεροδρόμια και σταθμούς τρένων.