Καθαρά Δευτέρα στα Βόρεια Προάστια

Κούλουμα με τον Γιώργο Μαργαρίτη στη Νέα Ερυθραία

Ο Δήμος Κηφισιάς σας προσκαλεί να γιορτάσουμε τα Κούλουμα με τον Γιώργο Μαργαρίτη στη Νέα Ερυθραία. Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στον καθιερωμένο πλέον χώρο του Πάρκου Ανδρέα Παπανδρέου (Εθνικής Αντιστάσεως & Οδυσσέα Ανδρούτσου) από τις 11:00 το πρωί θα υπάρχει πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα αλλά και πολλές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους.
Το επίλεκτο τμήμα του χορευτικού του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δήμητριος Βικέλας» σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης με τη συνοδεία της ορχήστρας του θα τραγουδήσει μεγάλες δικές του επιτυχίες αλλά και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί του θα είναι η Αγνή Καλούμενου και ο Πέτρος Σκάρος.
Για τα παιδιά θα υπάρχουν παιχνίδια με έθιμα από όλη την Ελλάδα, αποκριάτικος στίβος δοκιμασιών, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, εντυπωσιακό πρόγραμμα με μαγικά και close-up κόλπα ενώ θα υπάρχει face-painting και μασκότ για φωτογραφίες.
Θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα με τη συνοδεία κρασιού και αναψυκτικών.

Παραδοσιακά Κούλουμα στην Αγία Παρασκευή

Παραδοσιακά Κούλουμα οργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 11.00 π.μ., στο Πάρκο της οδού Νεαπόλεως και μας περιμένει να φάμε, να πιούμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με λαγάνες, σαρακοστιανά, μουσικές και τραγούδια. Και μην ξεχάσετε τους αετούς σας.

Καθαρά Δευτέρα στο Μαρούσι

Σαρακοστιανούς μεζέδες, άφθονο κρασί και πλούσιο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, με λαϊκό και δημοτικό ρεπερτόριο, θα έχει το μεγάλο ανοικτό γλέντι με δωρεάν συμμετοχή για όλους που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.
Το γλέντι ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 11 Μαρτίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», Βασ. Όλγας 12, δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.
Τον μουσικό παλμό και την εορταστική νότα δίνουν με τη φωνή τους η δημοφιλής Λιζέτα Νικολάου μαζί με την Αγαθή και τον Γιώργο Δημητρόπουλο, αλλά και τον Βασίλη Πάτσιο στο δημοτικό τραγούδι.
Το καλλιτεχνικό σχήμα θα πλαισιώνουν ο Λευτέρης Μπουρμής στο τραγούδι – βιολί, ο Σπύρος Παγιάτης στο πιάνο, ο Δημήτρης Σαββαΐδης στο τραγούδι – μπουζούκι, ο Νίκος Τάγκας στην κιθάρα, ο Θωμάς Δημητρόπουλος στο τουμπερλέκι, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος στα πλήκτρα, ο Νίκος Καρνάβας στα τύμπανα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Γιώργος Υδραίος.
Το χορό θα ανοίξουν με παραδοσιακούς χορούς από όλη τη Ελλάδα το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με δάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τις ευγενικές χορηγίες των επαγγελματιών Αγροτική Σοδειά, Χαλβαδοποΐα Μαραθώνος, Μ. Καμπαξής, Κ. Σταμέλος «Μέγαρα», Φούρνος Βενέτη, λοιπών προσφορών από παραγωγούς αγροτικών προϊόντων που συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου, τοπικών και άλλων επιχειρήσεων.

Καθαρά Δευτέρα στα Βριλήσσια

O Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων θα διοργανώσει Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, στο υπαίθριο θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ-Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Άνω Βριλήσσια, από ώρα 10:00-15:00, με νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί, ζωντανή μουσική και το πέταγμα του παραδοσιακού χαρταετού . Τα Κούλουμα εορτάζονται με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο μας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον δεκάδων δημοτών αλλά και αρκετού κόσμου από γειτονικούς Δήμους.
Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμ. Σωτήρος & Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια.

Κούλουμα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής με τραγούδι, χορό και Σαρακοστιανά

 

Παραδοσιακά το ραντεβού των Ηρακλειωτών στα Κούλουμα δίνεται στον Πράσινο Λόφο. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στήνει την γιορτή και περιμένει όλους τους κατοίκους της πόλης την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί στο πάρκο της οδού Κολοκοτρώνη.
Τραγούδι, χορός, σαρακοστιανά εδέσματα και καλό κρασί περιμένουν τους επισκέπτες όπως προστάζει το έθιμο. Τον ρυθμό στον χορό δίνουν ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη και ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής.
Και μια έκπληξη για τους μικρούς φίλους: το Τμήμα Πολιτισμού ετοίμασε και θα μοιράσει δωρεάν χαρταετούς για τα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πέταγμα αετού στον ουρανό της πόλης.

Κούλουμα στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου

Ο Δήμος, η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου και το ΚΑΠΗ Διονύσου διοργανώνουν, για 5η συνεχή χρόνια, παραδοσιακό γλέντι την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00, στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, Πλαστήρα 50 με μουσική, χορό, τραγούδι, προετοιμασία φασολάδας, Σαρακοστιανά και άφθονο κρασί.

 

Κούλουμα στην Πεύκη

Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Ηλιακό Χωριό- Αιόλου και Ηλίου, Άνω Πεύκη ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης μας προσκαλεί στα παραδοσιακά «Κούλουμα 2019» με ζωντανή μουσική από λαϊκή παραδοσιακή ορχήστρα, πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Είσοδος Ελεύθερη.