Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο

Υλικά

Ένα κοτόπουλο μέτριο γύρω στα 1,35 κιλά

2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες

Τριμμένο ξύσμα από 2 λεμόνια

4 φρέσκα φρέσκα κλαράκια θυμάρι ή ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C, ή στους 180 ° C στον αέρα. Βάλτε το κοτόπουλο, με το στήθος προς τα κάτω, σε μια μεγάλη σανίδα κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο, βαρύ μαχαίρι ή ανθεκτικό ψαλίδι κουζίνας, κόβετε κατά μήκος της κάθε πλευράς του του κοτόπουλου. Αφαιρέστε το κόκκαλο, ανοίξτε το κοτόπουλο και πιέστε προς τα κάτω για να ισοπεδώσετε με την παλάμη του χεριού σας.

2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα θυμαριού σε ένα γουδί ή μπλεντερ προσθέτοντας το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε χαρακιές στη σάρκα του κοτόπουλου και τρίψτε το μίγμα παντού με τα χέρια σας.

4. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε το για μία ώρα.

5. Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρετε. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.