«Λιώστε τα χιόνια γρήγορα…» Αφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης στο Θέατρο Ρεματιάς

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι παρουσιάζεται η αφηγηματική παράσταση δημοτικής μουσικής με τίτλο «Λιώστε τα χιόνια γρήγορα…».

Επιμέλεια κειμένων: Μάγδα Κοσσίδα
Μουσική επιμέλεια: Ασπα Ταλλιαδώρου
Μουσική επένδυση: Ηλίας Αλεξόπουλος

Αφηγητές με αλφαβητική σειρά: Μάνια Βρανοπούλου, Νάντια Γιώτη, Βαγγέλης Γονιδάκης, Πέγκυ Καραγιάννη, Μάγδα Κοσσίδα, Μαρία Κοψαχείλη, Ασπα Ταλλιαδώρου, Δημοσθένης Χαρούλης, Ελεάννα Χατζάκη.

Η δημώδης ελληνική ποίηση είναι δέντρο πολύκλαδο αειθαλές και αιωνόβιο με ρίζες στο γόνιμο έδαφος της αρχαιότητας , με κορμό γιγαντωμένο στα ηρωικά βυζαντινά χρόνια και με κλαδιά που αναθάλλουν στα χρόνια των επαναστάσεων.
Οι δραματικές αυτές μυθιστορίες με τον μελαγχολικό και τραγικό τους χαρακτήρα μας μεταφέρουν την χαρούμενη ελληνική αντίληψη για την ζωή, την ηρωική ψυχή της, τον βαθύ στοχασμό της εφοδιάζοντάς μας με δημιουργικά όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον άκρατο σημερινό σκοταδισμό.
Το Π.Ε.Π.ΛΟ. συνεχίζοντας την ιδέα του Φαρενάιτ 451 είναι μια ομάδα που τολμά να αντιμετωπίσει το λαογραφικό φαινόμενο της δημοτικής ποίησης δημιουργικά σαν μια πολύτιμη πηγή ζωής , και όχι σαν μουσειακά λείψανα παλαιών καιρών.
Με συγκίνηση και σεβασμό γι αυτά τα ανώνυμα και ταπεινά λογοτεχνικά μνημεία το Π.Ε.Π.ΛΟ. τα αναδημιουργεί σε προσωπικές συνθέσεις διατηρώντας παράλληλα την ομαδικότητα , την δύναμη και την ελευθερία που τα διέπει ως αξία και ως αρχή.
Δέκα καταλογές – Δέκα αφηγητές μεταφέρουν την δύναμη του Ερωτα , την αφοσίωση και την συναίσθηση του χρέους, την ομορφιά και το αντάλλαγμα που ζητά , το πόνο της ξενιτιάς , την λεβεντιά και την ανδρεία μέσα από το ζωντανό περίγραμμα της ανθρώπινης εμπειρίας έτσι όπως το ζωγράφισε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής .

Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
Τηλ. επικοινωνίας:  210 6855898
Ώρα Έναρξης : 20:30  – Είσοδος ελεύθερη