Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο “Μαζί να τα Φάμε” – Χαλάνδρι

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα βρεθεί στο Χαλάνδρι (4ο Δημοτικό, Σαλαμίνος & Αριστοφάνους – Κάτω Χαλάνδρι) και θα παρουσιάσει δράσεις για σημαντικό σκοπό, στο πλαίσιο της 29ης Διανομής του “Μαζί να τα φάμε”.

Μια μέρα γεμάτη δράσεις για τα παιδιά στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας “Πιάσε το χέρι μου” – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Η ομάδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με παιδαγωγούς και συγγραφείς οργανώνει μια σειρά δράσεων που θα υλοποιηθούν παράλληλα με τη διανομή του Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ.

Μαζί μας θα είναι:

10:00-11:00   Αργυρώ Μουντάκη-συγγραφέας

“Το κορίτσι του Πέτρου” (Εκδόσεις Μεταίχμιο), μια ιστορία εφηβικής αγνής αγάπης και σχολικών προστριβών και διενέξεων θα μας αφηγηθεί η ίδια η συγγραφέας, η Αργυρώ Μουντάκη, ενώ θα κάνει και διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά. Η Αλίσα, μια μικρή αλλοδαπή δυσκολεύεται στη νέα της ζωή στην Ελλάδα. Ποιος θα βρεθεί απέναντί της και ποιος πλάι της;

12:00-13:00   Ελένη Σβορώνου-συγγραφέας

Σκληρό καρύδι, μαλακή ψίχα: Διαβάζουμε, γράφουμε, παίζουμε παρέα με την Αϊσέ και τον αδερφό της. Με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου “Σκληρό Καρύδι” (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δημιουργούμε, σκεφτόμαστε, παίζουμε.

Παράλληλη δράση / Ανοικτό εργαστήριο

Από την ομάδα του Μουσείου με τις εκπαιδευτικούς Σπυριδούλα Χρόνη, Άλκηστη Γεωργούλη και τον συγγραφέα Κώστα Στοφόρο.

Μηνύματα ελπίδας

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα δώρο για τα παιδιά και να τους μεταφέρουμε μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.