Μοσχάρι κρασάτο

Ένα κλασικό, χορταστικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Για 5-6 άτομα

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας για κατσαρόλα, κομμένο σε κομμάτια περίπου 5 εκ.
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή λιωμένες
5-6 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 μπουκάλι κρασί
1 κουταλιά σούπας αρωματικό μείγμα από δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 1 πιπέρι
Μισή κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε.
Όσο ψήνεται το κρέας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Γυρίζουμε το κρέας για να σωταριστεί και από την άλλη μεριά.
Προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλο το κρασί στην κατσαρόλα. Αν μας φαίνεται πολύ το ένα μπουκάλι κρασί, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό κρασί με νερό. Προσθέτουμε δύο φύλλα δάφνης. Μόλις το φαγητό αρχίσει να σιγοβράζει, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το αφήνουμε ναβράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες, τσεκάροντας και ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό για να μην πιάσει. Λίγο πριν το τέλος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο τέρμα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά.
Σε μία κούπα με τέσσερις κουταλιές σούπας κρύο νερό προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας σουρωμένες κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα στο τέλος των 15 λεπτών. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα πέντε λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα του, και είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό με πατάτες, ζυμαρικά ή ρύζι σαν συνοδευτικό.