Μπακαλιάρος τηγανητός

Το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου σε μια απλή και σύντομη εκδοχή του.

Υλικά

  • 1,5 κιλό μπακαλιάρος
  • 300 γρ αλεύρι
  • 200 γρ κορν φλάουρ
  • 500 γρ μπύρα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια περίπου 150-200 γραμμάρια. Αφήνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να ξαλμυριστούν σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 48 ώρες, φροντίζοντας να αλλάζουμε το νερό το λιγότερο τέσσερις με πέντε φορές.

Στη συνέχεια στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια με μια πετσέτα ή λίγο χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκαλά του μπακαλιάρου.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλαουρ και τη μπύρα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ηλιέλαιο μέχρι να κάψει καλά, βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και στη συνέχεια τα βάζουμε ένα-ένα στο λάδι με μία λαβίδα στην κατσαρόλα. Τα τηγανίζουμε ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βγάζουμε το τηγανισμένα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τηγανητές πατάτες ή σκορδαλιά, και τον στολίζουμε με λίγα αρωματικά φυτά.