Νεανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στη Σχολή Μωραΐτη

Την Κυριακή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μωραΐτη το νεανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019. Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη στη λογοτεχνία του σήμερα, οργανωμένη από μαθητές του Λυκείου.

Από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και συζητήσεις γύρω από ποικίλες θεματικές ενότητες, με καλεσμένους γνωστούς Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα* περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  • «Το Πρώτο μου Βιβλίο»

Συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Κ, Πέτρος Μάρκαρης, Νίκος Σπαθαράκης, Ούρσουλα Φωσκόλου και Χρήστος Χωμενίδης.

  • «Λογοτεχνικοί Γονείς»

Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν οι Χάρης Βλαβιανός, Μυρσίνη Γκανά, Μιχάλης Γκανάς, Γιάννης Δούκας, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Τίτος Πατρίκιος.

  • «Λογοτεχνία και Τέχνες»

Θα πάρουν μέρος οι Παύλος Νικολακόπουλος και Δημοσθένης Παπαμάρκος, καθώς και η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία θα μιλήσει και θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τον Αλέξη Σταμάτη, όπου θα γίνει μια εισαγωγή για το τι σημαίνει να γράφει κανείς, και το Open Mic Event υπό την συνοδεία κλασικής κιθάρας και πιάνου, που θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές, φοιτητές ή απλώς σε αθεράπευτα δημιουργικούς, να μοιραστούν και αυτοί ένα κομμάτι της τέχνης τους. Τέλος, κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας θα λειτουργήσει Βιβλιοπωλείο με τη συμμετοχή γνωστών εκδοτικών οίκων.

Η είσοδος είναι 5 Ευρώ (3 Ευρώ για μαθητές και νέους μέχρι 25 ετών) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Library4all» για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο ΜΕΝΤΑ 88, «το ραδιόφωνο που ξέρει τις αγάπες μας» και δίνει έμφαση στην καλή ελληνική μουσική αλλά και στη λογοτεχνία, αφού κάθε Σαββατοκύριακο «ο Μέντα ανοίγει ένα βιβλίο», παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας».

Σχολή Μωραΐτη, Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό
Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 12:00 – 18:00.