«Ο αόρατος Επισκέπτης» στη CineΔράση

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:15 στο ΤΥΠΕΤ η Cine-Δράση προβάλλει την ισπανική ταινία «Ο Αόρατος Επισκέπτης».

Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης
(πρώην ΤΥΠΕΤ) – Βριλήσσια
Τηλέφωνο: 6974371054 & 6974039850
email: cinedrasi2011@gmail.com

Ο Αόρατος Επισκέπτης/Contratiempo/The Invisible Guest

Ισπανία 2016.
Διάρκεια: 106′.
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Oriol Paulo.
Παίζουν: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado, Bárbara Lennie, Francescα Orella, Paco Tous, David Selvas, Iñigo Gastesi, San Yélamos, Manel Dueso.

«Ο αόρατος επισκέπτης» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ της ισπανικής κινηματογραφικής σχολής, γεμάτο ανομολόγητα κίνητρα, πειστικά ψέματα και επικίνδυνα παιχνίδια εξαπάτησης.
Ο Αντριάν Ντόρια, είναι ένας νεαρός ανερχόμενος, αλαζόνας επιχειρηματίας, με σημαντικές διασυνδέσεις σε κάθε βαθμίδα της εξουσίας, που του δίνουν την δυνατότητα να αλλοιώνει αστυνομικά αρχεία και έρευνες. Όταν με την ερωμένη του Λάουρα ακολουθήσουν τις οδηγίες ενός αγνώστου που απειλεί να αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους, θα βρεθούν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Εκεί ο Αντριάν θα δεχτεί αιφνίδια επίθεση. Θα ξυπνήσει τραυματισμένος δίπλα στο νεκρό σώμα της Λάουρα, χωρίς να θυμάται τι έχει συμβεί. Θα δηλώσει αθώος για το φόνο, αλλά καθώς το δωμάτιο είναι κλειδωμένο από μέσα, και αδυνατεί να εξηγήσει πως βρέθηκε εκεί ή να βρει άλλοθι, θα συλληφθεί, θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και θα αποφυλακιστεί με εγγύηση. Ο δικηγόρος του, ένας απατεώνας που πάντα βγάζει λάδι ανθρώπους του είδους του, τα βρίσκει σε αυτή την περίπτωση δύσκολα και του προτείνει μια συνάδελφό του κορυφαία σε παρόμοιες υποθέσεις. Οι δυο τους, δικηγόρος και κατηγορούμενος, διαθέτουν μόνον μία νύχτα, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να πραγματοποιήσουν έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου, ενάντια στο χρόνο και σε κάθε νόμο της λογικής, για να ανακεφαλαιώσουν την ιστορία, να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη και να οργανώσουν την υπεράσπιση του.