«Ο Αττίκ στο Παρίσι» στη Babel

Ο Γιώργης Χριστοδούλου με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, έρχεται την Παρασκευή 15 Μαρτίου στη Babel Πυρήνα Τέχνης ξεναγεί το κοινό στο Παρίσι και την Αθήνα του Αττίκ με μια παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών και παρουσιάστηκε σε πάνω από 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στη Βαρκελώνη, το Βερολίνο (Kronzprinzenpalais), την όπερα της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου, στο Ζάππειο Μέγαρο και αλλού.

πιάνο-ακορντεόν: Χάρης Σταυρακάκης

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Είναι τα τελευταία χρόνια της Μπελ – Επόκ, το 1907, όταν ο Αττίκ φθάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες.
Όμως, την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα τα παρατήσει για γραφτεί στο κονσερβατόριο και να γίνει μουσικός. Στέλνει λοιπόν μαζί με τον αδελφό του μία επιστολή ενημερώνοντας τη μητέρα τους για την κοινή τους αυτή απόφαση και περιμένουν… τον κεραυνό και την «κατσάδα», η οποία δεν έρχεται ποτέ.
Είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας με πάνω από 300, ανέκδοτα ως τώρα γαλλικά τραγούδια και το ξεκίνημα μιας συναρπαστικής, κινηματογραφικής ζωής.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, σειρά έχουν τα τραγούδια του μεσοπολέμου και οι ιστορίες τους. Για ποιάν γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο»; Ποιό τραγούδι καυτηρίασε τη δικτατορία του Πάγκαλου και τί συνέβη αλήθεια με τις «κοντές φούστες»;
Πώς υποδέχτηκαν οι σπουδαστές του πανεπιστημίου της Αθήνας την πρώτη γυναίκα συμφοιτήτριά τους και ποιό ήταν το τραγούδι των γυναικών που δεν έδιναν λογαριασμό αν κατέβαζαν κανένα ποτήρι παραπάνω;
Και ποιό ήταν το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έκανε διεθνή καριέρα και γράφτηκε για τα πανέμορφα μάτια μιας πασίγνωστης Ελληνίδας.

BABEL Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 12€ (μπύρα ή κρασί) 
Eπικοινωνία/Πληροφορίες: 2155252982.