«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»: παιδική παράσταση με το Χάρη Ρώμα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση του Χάρη Ρώμα με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βέρν και που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο ΟΤΕ Academy, Πέλικα & Σπάρτης  1, Ψαλίδι, Μαρούσι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συγκεκριμένα:

α) την Κυριακή 20 Μαΐου 2018  θα πραγματοποιηθούν 2 παραστάσεις

  •  μία πρωινή στις 12:00
  • μία απογευματινή στις  17:00.

β) Τη Δευτέρα 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν 2 παραστάσεις

  • μια πρωινή στις 10:00
  • μία δεύτερη πρωινή στις 12:00

Αναλυτικά:

O Xάρης Ρώμας για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του Ιουλίου Βέρν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με πρωταγωνιστή  τον ίδιο στο ρόλο του Φιλέα Φογκ.

Έτσι λοιπόν μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η προηγούμενη παιδική του παράσταση «Ο μαγικός κόσμος του Σκρουτζ», ο δημοφιλής δημιουργός και καλλιτέχνης συνεχίζει να μαγεύει μικρούς αλλά και μεγάλους φτιάχνοντας μια οικογενειακή παράσταση πάνω σε ένα έργο  που έχει κερδίσει επάξια μία περίοπτη θέση στη παγκόσμια βιβλιοθήκη.

Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές ζωντανεύει στη σκηνή σε μία μαγευτική σκηνοθεσία-παράσταση αλλά και ερμηνεία του Χάρη Ρώμα. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια κέρδισαν μία θέση σε αυτό το ταξίδι – παράσταση. Τα πολύ εντυπωσιακά κοστούμια αποτυπώνουν  την μαγεία και των 5 Ηπείρων δίνοντας μας την δυνατότητα να γνωρίσουμε μαγικές χώρες και άλλους λαούς.

Αξίζει  να τονίσουμε πως ο  Ήρωας της παράστασης και πρωταγωνιστής σε μία από τις ενδιάμεσες στάσεις του θα επισκεφθεί και την Ελλάδα!

Το τραγούδι του έργου έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης (μουσική), σε στίχους Χάρη Ρώμα και το ερμηνεύουν στη παράσταση οι δυο τους. Μαζί με τον Χάρη Ρώμα συμπρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη, Λεωνίδας Κουλουρής και Σάββας Γραμματικός.

Τέλος σημειώνεται ότι για τις ανάγκες της παράστασης ο Χάρης Ρώμας, θέλοντας να παρουσιάσει τον Φιλέα Φογκ σαν ένα είδος μάγου, έκανε μαθήματα ταχυδακτυλουργίας με τον ειδικό του είδους Amazing Dio.