Ο Μάνος Σαριδάκης στο the Zoo

Μετά απο δέκα χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης σε χώρους όπως το Birdland και το Blue Note, και μια διάκριση στους 25 καλύτερους τζαζ πιανίστες από το Thelonious Monk Institute, ο Μάνος Σαριδάκης έρχεται στο the Zoo την Κυριακή 6 Μαΐου και παρουσιάζει το πρώτο του CD με τίτλο: The Greek “Real Book” Vol 1 for solo piano & the crying voice.
Συνδυάζοντας στοιχεία από την παράδοση του πιάνου φόρτε από την ρομαντική περίοδο μέχρι και την τζαζ μας υπόσχεται ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι. Θα ακούσετε δημοφιλή Δημοτικά τραγούδια όπως: Ιτιά Ιτιά, Το παπάκι πάει στην ποταμιά, Γιάννη μου το μαντηλι σου, Κοντούλα λεμονιά καθώς και προσωπικές του συνθέσεις όπως: Ο δρόμος της ξενιτιάς, Βόσπορος, The Greek summertime κ.τ.λ.

Ο Μάνος Σαριδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε μαθήματα μοντέρνου πιάνου με τον Θεμιστοκλή Ρούσσο. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών εμφανίζεται πανελλαδικά στην τηλεοπτική εκπομπή του Αντένα “Πρωινό κομπλέ” ως μέλος του τζαζ συγκροτήματος του Προτυπου Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης και ένα χρόνο μετά γίνεται μέλος στο κουαρτέτου του Δημήτρη Βασιλάκη οπου και ξεκινάει μια μακρά συνεργασία, ηχογραφεί για την Candid Records και εμφανίζεται στο Birdland Jazz Club της Νέας Υόρκης το 2001 οπου και αποσπά καλές κριτικές όπως: “Saridakis solos have clear compositional direction with energy and attention focused on particular figures and developments. It was as if the clouds had parted, and the scene was suddenly visible and compelling.

Το Μάρτιο του 2018 κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο: The Greek “Real Book” Vol 1, for solo piano & the crying voice.

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45
Χαλάνδρι
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 5€
Τηλ. κρατήσεων: 2106745375.