«Οι μουσικές του κόσμου την Άνοιξη» στο Κέντρο Πολιτισμού «Πόλις»

Το Κέντρο Πολιτισμού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης «Πόλις» διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Μαρτίου μία ιδαίτερη ποιοτική μουσική βραδιά-αφιέρωμα με τίτλο «Οι Μουσικές του Κόσμου την Άνοιξη».

Η Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι, ο Γιώργος Καλκάνης στο πιάνο και ο Νίκος Σταυρόπουλος στο Ακορντεόν (guest) θα μας ταξιδέψουν με Μουσικές του κόσμου στις Άνοιξες του κόσμου.

Τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε. Τραγούδια που ύμνησαν την ομορφιά ενός τόπου, μιας στιγμής (μα τόσο δυνατής), εξιστόρησαν ανθρώπινες ιστορίες, ελπίδες  και όνειρα, στίχοι που ενδύθηκαν με μελωδίες άλλες μοναδικές και εμπνευσμένες και άλλες απλούστερες μα λειτουργικές. Συνθέτες και τραγουδοποιοί, στιχουργοί και ποιητές  μια ζύμωση που ομορφαίνει και απαλύνει το βίο μας από τον άνθρωπο για τον άνθρωπό από όπου και αν κατάγεται.

Στη Μουσικη Βραδιά Αφιέρωμα θα ακουστούν μερικά από τα τραγούδια:

Canzone del mal di luna. Λιανοτράγουδα, Γ. Αερικό, Hijo de la luna, Youkali, Margot, Γ. Νεράϊδα, Τραγούδι του δρόμου, La foule, Η Μαριάνθη των Ανέμων, Ο Γιώργος το αλάνι, Ο εφιάλτης της Περσεφόνης, Λευκό μου γιασεμί, Γ. Wonderfull world , Piensa en mi, Ελα σε μένα, Over the rainbow, Corsica, Fragile, Mack, The knife, Dust in the wind, Alfonsina, Sympathique, Να με προσέχεις, Μη γυρίσεις, Ρόζα ροζαλία, Ρόζα η Ναζιάρα, Αρχόντισσα, Αχάριστη, Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη, Πριγκηπέσσα, Το Παράπονο, Το Δίχτυ, Αεροπλάνα και βαπόρια, Morning Morgantown Τζόνι Μίτσελ.

Έναρξη στις 21.30

Στις 18.30 θα προηγηθεί Διάλεξη “Νόμος της Έλξης – Συναισθηματική Νοημοσύνη” & Προβολή από το «Το Μυστικό»: απόσπασμα από το Βιβλίο «The Secret» για το Νόμο της Έλξης (18.30-21.30).

Για τη Μουσική Βραδιά Είσοδος Προσφορά – Donation: 5€ με ένα ποτήρι Sangria

Για τη Διάλεξη, την Προβολή & τη Μουσική Βραδιά Είσοδος Προσφορά – Donation: 10€ με ένα ποτήρι Sangria (18.30-23.30)

«Πόλις»
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής
Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
14121 Ηράκλειο Αττικής (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: education@polis.edu.gr
Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr
Facebook: www.facebook.com/polis.education