Οι νέες ταινίες 7 Φεβρουαρίου

Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα/The Stolen Princess/Vykradena Pryntsesa: Ruslan i Lyudmyla

Σκηνοθεσία: Όλεχ Μαλαμούζ/Μαρία Ζερβού
Παίζουν (φωνές): Παύλος Πιέρρος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιώργος Σκουφής, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μάριζας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Γεροντάκης, Βασίλης Μήλιος, Άλκης Ζερβός, Παναγιώτης Τσακαλάκος, Μαρία Ζερβού

Αυτή η εκπληκτική ιστορία συνέβη την εποχή των γενναίων ιπποτών, των πανέμορφων πριγκιπισσών και των πολεμιστών μάγων. Ο Ρούσλαν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται… πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του Βασιλιά! Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ο Τσόρνομορ, ο κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρούσλαν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρούσλαν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία.

 

Το Γύρισμα Της Τύχης/Hattrick

Σκηνοθεσία: Ραμτίν Λαβαφιπούρ
Παίζουν: Αμίρ Τζαντιντί, Παρινάζ Ιζαντιάρ, Σαμπέρ Αμπάρ

Τέσσερις φίλοι που επιστρέφουν από ένα πάρτυ χτυπούν κάτι με το αμάξι τους. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται με φόντο τις άδειες ζωές των μελών της μεσοαστικής τάξης όταν συναντούνται σε ομάδες, και τις συναισθηματικές εκρήξεις που συμβαίνουν.

 

Ψυχρή Καταδιώξη/Cold Pursuit

Σκηνοθεσία: Hans Petter Moland
Παίζουν: Liam Neeson, Tom Bateman, Tom Jackson, Emy Rossum, Laura Dern, John Doman

Στην πόλη Kehoe, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν, και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το γκλαμουράτο χειμερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη. Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νελς, ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται ύστερα από εντολή του «Viking», του τοπικού Βαρόνου των ναρκωτικών. Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα ο Νελς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα, ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα. Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του Βαρόνου των ναρκωτικών «Viking» και του Αρχιμαφιόζου «White Bull» και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.

 

Ο Χαρισματικός/The Prodigy

Σκηνοθεσία: Νίκολας ΜακΚάρθι
Παίζουν: Τέιλορ Σίλινγκ, Κολμ Φιόρε, Μπρίτανι Άλεν

Η Σάρα αρχίζει να πιστεύει πως ο γιος της Μάιλς κυριεύεται από υπερφυσικές ή ακόμα και σατανικές δυνάμεις. Ανησυχώντας για την ασφάλεια της οικογένειάς της, η Σάρα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο μητρικό ένστικτο που την προτρέπει να προστατεύσει τον Μάιλς και την απεγνωσμένη ανάγκη της να ανακαλύψει τι έχει φέρει στην επιφάνεια αυτή τη σκοτεινή του πλευρά. Η Σάρα θα αναζητήσει τις απαντήσεις στο παρελθόν, σε μια άγρια διαδρομή όπου η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αντίληψη και την πραγματικότητα θα γίνει τρομακτικά θολή.

 

Scopophilia

Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου & Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου
Παίζουν: Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς

Ένα φοιτητής προσπαθεί να διαλευκάνει ένα φόνο του οποίου έγινε μάρτυρας μέσω του διαδικτύου. Στην πορεία, μπαίνει στο στόχαστρο του δράστη. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία computer screen.

 

Απαγορευμένες Συναντήσεις/The Reports On Sarah And Saleem

Σκηνοθεσία: Muayad Alayan
Παίζουν: Maisa Abd Elhadi, Mohammad Eid, Kamel El Basha, Ishai Golan

Η παράνομη σχέση ενός παντρεμένου Παλαιστίνιου και μίας παντρεμένης Ισραηλινής στην Ιερουσαλήμ αποκτά πολιτική διάσταση όταν τους εντοπίζουν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δημιουργώντας τους περισσότερα προβλήματα απ΄ότι απλά μία παράνομη σχέση.