Παρουσίαση του βιβλίου «το Χαμόγελο του Δράκου» στον Πολυχώρο Πόλις

Ο Πολυχώρος Πόλις σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα μας προσκαλούν  στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Αλκυόνης Παπαδάκη «Το Χαμόγελο του Δράκου».

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 19:30 στη θεατρική & μουσική σκηνή του Πόλις In Art  θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την καταξιωμένη Ελληνίδα συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη και να μας μιλήσει για το τελευταίο συγγραφικό της έργο, «Το Χαμόγελο του Δράκου». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ποιητής, εικαστικός και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Γιώργης Παπανικολάου καθώς και η καθηγήτρια φιλόλογος και μέλος της ομάδας Νόηση και Πράξη Μαρία Λίτσα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μαντλίν.

Απαγγελίες και αποσπάσματα του βιβλίου θα απολαύσουμε από την ηθοποιό Αντιγόνη Σταυροπούλου και τον εικαστικό και ποιητή Βασίλη Τρικούπη.

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Θοδωρής Καστρινός.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Παράγραφος.

Είσοδος Ελεύθερη

*** Οι θεατές μπορούν να φέρουν μαζί τους (προαιρετικά) βιβλία της επιλογής τους, τα οποία και θα διατεθούν στη Βιβλιοθήκη των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνας

ΠΟΛΙΣ in Art
Μαρίνου Αντύπα 62-66
14121 Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 8000009 – 210 2770181
politismos@polis.edu.gr
www.polis.edu.gr
www.facebook.com/polis.education

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία, διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της. Μέσα στις σελίδες των βιβλίων της αναλύει, συνθέτει, αγωνίζεται, δημιουργεί, διακινδυνεύει και διδάσκει ήθος, σε μια δύσκολη εποχή που αναζητεί οδηγούς και πρότυπα ζωής. Από το 2018 τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Οι ήρωες της Αλκυόνης Παπαδάκη, σαν μοναχικοί γλάροι, περπατούν μέσα στη βροχή και ζωγραφίζουν εικόνες στην ψυχή μας. Ένα λυρικό μυθιστόρημα για την αέναη αναμέτρηση μάνας κόρης και τον προδότη έρωτα, αυτόν που διαλέγουμε εμείς…