«Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» στο ΚΕΜΜΕ

Το Πνευματικό κέντρο της Ν. Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διοργανώνει προβολές ελληνικών ντοκυμαντέρ που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο 20ο  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018. Την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 19:30 προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Δεμίρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» στο ΚΕΜΜΕ, Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία.

Σε σύγκριση με τη γενοκτονία των Αρμενίων, το Ποντιακό Ζήτημα δεν απασχόλησε τόσο πολύ τη διεθνή κοινότητα. Ακολουθώντας τα ίχνη ενός λαού που εκδιώχτηκε από τους γενέθλιους τόπους του, το ντοκιμαντέρ Πόντος στοχεύει να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν.

Υπό την καθοδήγηση δύο ακαδημαϊκών από την Τουρκία και την Ελλάδα ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν, όπου διασταυρώνονται επιστημονικές μελέτες με προσωπικές μαρτυρίες και το αντικειμενικό βλέμμα με τεκμήρια από επίσημα αρχεία. Καίρια ερωτήματα γύρω από τα γεγονότα στον Πόντο θα οδηγήσουν έναν νεαρό από την Σμύρνη προς την αναζήτηση του παρελθόντος του και τη συνειδητοποίηση μια νέας ταυτότητας.