Σαββατοκύριακο με το παιδί (12-13 Μαΐου)

Παιδικές εκδηλώσεις, παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες για παιδιά στα βόρεια προάστια για το δεύτερο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο του Μαΐου!

Παιδικές εκδηλώσεις στον «Ευριπίδη»

Ο Τζάστιν Γκρέι και οι φύλακες της γης της Ελένης Ανδρεάδη
Εκδήλωση για παιδιά από 7 ετών
Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 12.00
Ευριπίδης στην Κηφισιά, Κηφισίας 310, 2108075792

Φαντάσου πως ένα βράδυ βρίσκεις έξω από το παράθυρό σου ένα άκρως απόρρητο μήνυμα που σου ζητάει να σώσεις τον κόσμο! Αυτό συμβαίνει στον 12χρονο Τζάστιν, που δεν ξέρει τον αποστολέα! Μέσα από ένα βιωματικό μυστήριο θα ιχνηλατήσουμε μαζί τον ταξίδι του Τζάστιν! Τι θα έκανες εσύ αν βρισκόσουν αντιμέτωπος με τα ίδια στοιχεία;
Ελάτε να ζήσουμε την περιπέτεια μαζί με τη συγγραφέα των «Πρακτόρων του Πλανήτη» Ελένη Ανδρεάδη στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου!

Η κοκκινομπλουτζινίτσα του Ευγένιου Τριβιζά 
Εκδήλωση για παιδιά από 3 ετών
Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 12.00
Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11 Χαλάνδρι, 210 6800644

Όχι, η Κοκκινομπλουτζινίτσα δεν θα καθίσει να τη φάει ο λύκος! Μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της γιατί είναι έξυπνη, έχει φαντασία και μια καταπληκτική ιδέα! Τι λέτε; Θέλετε να τη βοηθήσουμε να τα καταφέρει; 
Η ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη αφηγείται μια ολοκαίνουρια ανατρεπτική ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά παίζοντας ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά!

 

Μια πόλη, μα ποια πόλη στην Έπαυλη Δροσίνη

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 17:45, ο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού “Δημήτριος Βικέλας” Δήμου Κηφισιάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου & της μουσικό-θεατρικής παράστασης «Μια πόλη, μα ποια πόλη» στην Έπαυλη Δροσίνη, Αγ.Θεοδώρων & Δ.Κυριακού, Κηφισιά. Μία διαδραστική μουσικό-θεατρική παράσταση γνωριμίας με τη γλυπτική, το θέατρο, την ποίηση, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη μουσική και το χορό. Βασισμένη στο best seller ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη των εκδόσεων Άγκυρα, από την σκηνοθέτιδα/εκπαιδευτικό Ελισάβετ Θεοδώρου (MA Theater Paris 8 ) και την ομάδα Θεατροποιώ, σε χορογραφίες Ειρήνης Μεσσήνη. Ομιλητής ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια; στο Golden Hall

Ένα σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης μέσα από τρόπο άμεσο και δημιουργικό, μέσα από απλά βήματα και παραδείγματα.
Ήδη περισσότερα από 300 παιδιά έχουν επισκεφτεί το εργαστήρι εικονογράφησης και έχουν αφήσει …κυριολεκτικά και μεταφορικά το αποτύπωμά τους σε αυτό!
Ο Γιώργος επιλέγει ένα διαφορετικό παραμύθι κάθε φορά ως θέμα του εργαστηρίου. Συνήθως κλασσικό ή παραδοσιακό. Επιλέγει ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους. Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τους …μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει.
Τα παιδιά με τη σειρά τους προτείνουν και τις δικές τους δημιουργικές ιδέες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου. Το εργαστήριο επισκέπτονται παιδιά διαφορετικής ηλικίας, είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών.

Το Σάββατο 12 Μαΐου στις 12:00-14:00: Το λιοντάρι και το άγαλμα.
Golden Hall Playroom ( 2ος όροφος) – Είσοδος ελεύθερη
Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37Α 15123 Μαρούσι – Τηλ: 30 210 6803450

Η θεατρική ομάδα Τόπι στο Golden Hall

Η θεατρική ομάδα Τόπι σε συνεργασία με το Golden Hall παρουσιάζουν μια σειρά από εκδηλώσεις με κέντρο το παιδί. Κάθε Σάββατο από τις 14.00 μέχρι τις 16.00 πραγματοποιείται το θεατρικό εργαστήρι/θεατρικό παιχνίδι στο Golden Hall Playroom στον 2ο όροφο.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, Golden Hall Playroom, 2ο όροφος, ωράριο 14:00 – 16:00
Επιπλέον, από τις 16.00 μέχρις τις 18.00 μπορείτε να παρακολουθήσετε στη Θεατρική Σκηνή του Golden Hall στον 1ο όροφο τις θεατρικές διαδραστικές παραστάσεις της ομάδας Τόπι που βοηθούν στην εξέλιξη των παιδιών και οι οποίες θα εναλλάσσονται ανά βδομάδα.

12 Μαΐου 2018 «Στην καρδιά των μύθων» Ιστορίες Ελληνικής μυθολογίας
Ένας βασιλιάς που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, ένας ήρωας με μαγευτική φωνή που ταξιδεύει στα έγκατα της γης για να βρει την αγαπημένη του και πολλοί άλλοι ήρωες της Μυθολογίας συναντιούνται στην ολοκαίνουρια παράσταση της ομάδας ΤΟΠΙ, «Παίζοντας με τους μύθους».
Ιστορίες που μιλούν για την αλληλεγγύη, τον έρωτα, τον αγώνα αλλά και για την απληστία, τη ματαιοδοξία, τον εγωισμό. Μια παράσταση διαδραστική, φτιαγμένη με πολύ αγάπη και κέφι για τα παιδιά – για όλα τα παιδιά
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης
Διασκευή: Δημήτρης Πλειώνης – Ομάδα Τόπι
Ερμηνευτές: Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημοσθένης Φίλιππας, Έλλη Χατζείπιδου, Δημήτρης Πλειώνης
Σκηνικά- κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη, Ελένη Στρούλια
Εργαστήρια/Θεατρικό παιχνίδι: Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημήτρης Πλειώνης, Γιούλη Καρναχωρίτη

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίων: Golden Hall Playroom, 2ος όροφος – Ωράριο (κάθε Σάββατο): 14.00-16.00.
Χώρος διεξαγωγής παραστάσεων: Θεατρική Σκηνή Vodafone Family Stories, 1ος όροφος – Ωράριο (κάθε Σάββατο): 16.00-18.00.

Η γιορτή της Μητέρας στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Είναι μια μόνο, μια η δική μου η μαμά!

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 τη Γιορτή της Μητέρας με ζωντανή μουσική, πρωτότυπα τραγούδια και ένα ξεχωριστό δώρο που θα φτιάξουμε για εκείνη.
Μέσα από την ιστορία ενός νεογέννητου πουλιού που αναζητά τη μαμά του, θα μάθουμε πως τελικά οι μαμάδες όλων των πλασμάτων είναι μοναδικές!

Ώρες έναρξης: 11.00 πμ & 12.30 μμ
Διάρκεια: 1 ώρα
Ηλικίες: 2-6 ετών
Εισιτήριο: 6€ για τους ενήλικες, 4€ για τα παιδιά

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης περιλαμβάνεται στο εισιτήριο του Μουσείου.
Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι “Κάλτσες Ριγέ” την Κυριακή 13 Μαίου στο Στέκι του Παιδιού

 Την Κυριακή 13 Μαΐου στις 18:00 το Στέκι του Παιδιού φιλοξενεί την παιδική παράσταση «Στα ίχνη του θησαυρού των θησαυρών» με τη θεατρική ομάδα «Κάλτσες ριγέ». Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Κυριάκου Μούρτζη.

“200 περίπου χρόνια προτού το πρώτο ατµόπλοιο οργώσει τις θάλασσες του κόσµου, 
ζούσε ένας σπουδαίος καπετάνιος που οι  θαλασσινοί τον έλεγαν: “Ο Πειρατής των Επτά Θαλασσών”. Αυτός, λοιπόν, ο φοβερός πειρατής είχε βάλει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει τον πολυτιµότερο θησαυρό από όλους τους θησαυρούς της Γης…Χρόνια πολλά ταξίδεψε στις θάλασσες του κόσµου και, τελικά, τον βρήκε… Αλλά,  µαζί του δεν τον πήρε…Τον άφησε εκεί θαµµένο…κι έφτιαξε, έναν χάρτη που άφησε στους γιους του κληρονοµιά προτού σαλπάρει για τελευταία φορά… Άραγε, θα τα καταφέρουν; 
Θα πάρουν στα χέρια τους τον Θησαυρό των Θησαυρών; Βίρα τις άγκυρες, λοιπόν…”
Σενάριο/ Σκηνικά/ Κοστούμια: «Κάλτσες Ριγέ»
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσεργάς
Μουσική: Νίκος Σάτλας
Παίζουν: Ανδρικοπούλου Μ., Κυρίου Μ., Πετροπούλου Α., Σάτλας Χ., Χατζηδημητρίου Μ.
Επιμέλεια ήχου: Αθανασόπουλος Ν.
Διάρκεια: 50. Εισιτήριο: 5€ / άτομο
Για παιδιά από 3 χρονών και πάνω.
Κρατήσεις στο 6945-297974  ή  στο : stekitoupaidiou@gmail.com
Αίθουσα Θεάτρου στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού 
Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας- κάθετη Τζαβέλα, Ν. Ψυχικό.