Σαββατοκύριακο με το παιδί στα βόρεια προάστια (20-21 Οκτωβρίου)

Παιδικές εκδηλώσεις, παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες για παιδιά στα βόρεια προάστια.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Παιδικές εκδηλώσεις στον «Ευριπίδη»

Εκδήλωση για παιδιά από 3 ετών
Η κίτρινη σημαδούρα – Θεοδώρα Κατσίφη
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12.00
Ευριπίδης στην Κηφισιά, Κηφισίας 310, 2108075792
Μια κίτρινη σημαδούρα τραβά την προσοχή της Βασιλούς στις καλοκαιρινές διακοπές. Θέλει να κολυμπήσει ως εκεί μόνη. Ε, λοιπόν, θα πάει! Θα τα καταφέρει όμως;
Ελάτε να μάθουμε τη διασκεδαστική ιστορία της Βασιλούς και να φτιάξουμε τις δικές μας σημαδούρες παρέα με τη συγγραφέα του βιβλίου!

Εκδήλωση για παιδιά από 3 ετών
Μια φορά κι έναν καιρό ένα πόδι
Γιώργος και Εύη Τσακνιά
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12.00
Ευριπίδης στη ΣτοάΑνδρέα Παπανδρέου 11 Χαλάνδρι, 210 6800644
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα πόδι.
Και μια μέρα αποφάσισε να περπατήσει τη γη και να γνωρίσει τον κόσμο…
Ελάτε να μάθουμε πώς ένας μικρός ανθρωπάκος έκανε εργαλεία τα πόδια, τα χέρια, τα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη, το σώμα ολόκληρο και κατάφερε να ανακαλύψει την ομορφιά του κόσμου.

Η θεατρική ομάδα Τόπι στο Golden Hall

H θεατρική ομάδα «Τόπι» συνεχίζει τη συνεργασία με το Golden Hall και για τη νέα σεζόν και θα παρουσιάσει εκδηλώσεις με κέντρο το παιδί οι οποίες αποτελούνται από θεατρικά εργαστήρια & θεατρικά παιχνίδια καθώς και διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις.

20 Οκτωβρίου: «Στην καρδιά των μύθων» Ιστορίες Ελληνικής μυθολογίας
Ένας βασιλιάς που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, ένας ήρωας με μαγευτική φωνή που ταξιδεύει στα έγκατα της γης για να βρει την αγαπημένη του και πολλοί άλλοι ήρωες της Μυθολογίας συναντιούνται στην ολοκαίνουρια παράσταση της ομάδας ΤΟΠΙ, «Παίζοντας με τους μύθους». Ιστορίες που μιλούν για την αλληλεγγύη, τον έρωτα, τον αγώνα αλλά και για την απληστία, τη ματαιοδοξία, τον εγωισμό. Μια παράσταση διαδραστική, φτιαγμένη με πολύ αγάπη και κέφι για τα παιδιά – για όλα τα παιδιά.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης
Διασκευή: Δημήτρης Πλειώνης – Ομάδα Τόπι
Ερμηνευτές: Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημοσθένης Φίλιππας, Έλλη Χατζείπιδου, Δημήτρης Πλειώνης
Σκηνικά- κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη, Ελένη Στρούλια
Εργαστήρια/Θεατρικό παιχνίδι: Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημήτρης Πλειώνης, Γιούλη Καρναχωρίτη
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίων: Golden Hall Playroom, 2ος όροφος
Ωράριο (κάθε Σάββατο): 14.00-16.00
Χώρος διεξαγωγής παραστάσεων: Θεατρική Σκηνή Vodafone Family Stories, 1ος όροφος
Ωράριο (κάθε Σάββατο): 16.00-18.00
Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι

«Μικροί Βιβλιοφάγοι» στο Ψυχικό

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου από τις 12:00 μέχρι τις 13:30 η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Μικροί Βιβλιοφάγοι» προσκαλεί τα παιδιά 5 – 9 ετών στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού, Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό . Αν τα παιδιά σας αγαπούν την παρέα, τη συζήτηση, τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και εσείς επιθυμείτε να αγαπήσουν και το βιβλίο, η συγγραφέας Ζέφη Συρίβλη τα περιμένει στους  «Μικρούς Βιβλιοφάγους» όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρίανα μπουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, να συναντήσουν διάφορους ήρωες και να ταυτιστούν μαζί τους, να αναγνωρίσουν δικά τους συναισθήματα και να μιλήσουν γι’ αυτά, να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και χειροτεχνίες. Στην εποχή της τεχνολογίας, που απομακρύνει ολοένα και περισσότερο τα παιδιά από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-6724307 ή στο e-mail: vivliops@otenet.gr.

 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

«Οι Φίλοι είναι θησαυρός» στη Galerie Δημιουργών

Η Galerie Δημιουργών και η θεατρική ομάδα Ιπομοία παρουσιάζουν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου τη μουσικοχορευτική διαδραστική παράσταση «Οι φίλοι είναι Θησαυρός» για παιδιά 3-8 ετών,  που μας μαθαίνει πόσο σημαντική είναι η φιλία καθώς και η προσφορά βοήθειας και η συμπαράσταση στις δύσκολες στιγμές. Η συμμετοχή των μικρών ηλικιακά ηθοποιών εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε παιδί μετά από αίτημα των γονέων του στην Galerie Δημιουργών.
Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28, Κηφισιά – ώρα Προσέλευσης: 10:50 – ώρα έναρξης: 11:00 – τιμή εισιτηρίου: 7 €.

Εργαστήρι «Κόλλα..μολύβι-ψαλίδι-χαρτί» στο Ψυχικό

Το πρωΐ της Κυριακής 21 Οκτωβρίου το Στέκι του Παιδιού στο Ψυχικό διοργανώνει εργαστήρι ευφάνταστων κατασκευών «DO IT YOURSELF» για παιδιά 3 – 9 ετών. Το εργαστήρι θα έχει 3ωρη διάρκεια και θα χωριστεί σε 3 ηλικιακές ομάδες. Η παιδαγωγός Σοφία Καπλάνη με βάση το χαρτί και το ξύλο μας μαθαίνει να δημιουργούμε μερικές από τις 250 κατασκευές του project «DIY»: ξύλινα αεροπλάνα, ελικόπτερα, κουτιά και καρέκλες, τραπέζια και σπιτάκια, ζωάκια, χάρτινα διακοσμητικά για το σπίτι, σε περιμένουν να μάθεις πως θα τα φτιάχνεις… Κλήρωση με δώρα – έκπληξη για 3 από τους συμμετέχοντες.

11:30 μέχρι 12:30 για παιδιά από 6 – 9 χρ.
12:30 μέχρι 13:30, για παιδιά από 5 – 6 χρ.
13:30 μέχρι 14:30, για παιδιά από 4 – 5 χρ.
Το «Στέκι του Παιδιού» ξεκίνησε το 2012, χρηματοδοτείται από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και αφορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντονισμένων δράσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρονών. Στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και τις  δραστηριότητες επιμελούνται &  πραγματοποιούν ειδικοί παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες & ειδικευμένοι εμψυχωτές.
Αθλητικό Κέντρο, Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, τηλ.: 210 6728 043. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο ΜΟΝΟ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο stekitoupaidiou@gmail.com.

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

O ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ERIC CARLE ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συμμτέχει στον εορτασμό σε πάνω από 50 χώρες για τα 50 χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Μια  κάμπια πολύ πεινασμένη» του διάσημου συγγραφέα-εικονογράφου Eric Carle. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας αφιερώνει τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης των Κυριακών στο έργο του Eric Carle.

«Μια Κυριακή πρωί, ο ήλιος βγήκε ζεστός – και από το αυγό ξεπήδησε
µια µικρή και πολύ πεινασµένη κάµπια….»
… η οποία άρχισε να τρώει, να τρώει, να τρώει…
Τι έγινε µετά;

Ελάτε στο Μουσείο Γουλανδρή να το ανακαλύψετε, τις Κυριακές 14 και 21 Οκτωβρίου 2018.
Ώρες έναρξης:
 11:00 πµ & 12:30 πµ
∆ιάρκεια: 1 ώρα
Ηλικίες: παιδιά 4 – 6 ετών, αλλά και 2- 4 ετών, µαζί µε τους γονείς τους
Εισιτήριο: 6€ για τους ενήλικες, 6€ για τα παιδιά
(Με το εισιτήριο αυτό έχετε δυνατότητα ελεύθερης περιήγησης σ’ όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, εκτός από την έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»).
∆εν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πωλητήριο του Μουσείου μπορείτε να βρείτε ποικιλία βιβλίων του Eric Carle.