Σαββατοκύριακο στα Βόρεια Προάστια (13-14 Οκτωβρίου)

Εκδηλώσεις και προτάσεις εξόδου για ένα πολύ φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

4ο Φεστιβάλ «Art for Change»: Ένα ζωντανό Φεστιβάλ τέχνης δημόσιου χώρου στο Μαρούσι

Το 4ο Φεστιβάλ “Art for Change” φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π, δίνοντας βήμα έκφρασης σε νέους και παλιούς καλλιτέχνες για μία δημιουργική – ανάπλαση της πόλης μέσω της τέχνης.
Πηγή έμπνευσης για τα έργα που θα δημιουργηθούν είναι το πλούσιο φυσικό και αστικό περιβάλλον καθώς και η ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Η τέχνη στο δημόσιο χώρο είναι μια ζωντανή εμπειρία. Ένα πράγμα που είναι άσχημο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ όμορφο. Ο σεβασμός για το περιβάλλον μαθαίνεται, και αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος, ειδικά για τα παιδιά. Η δημόσια τέχνη «άλλωστε» ενισχύει τις κοινωνικές σχέσεις, τη δύναμη της εξιδανίκευσης, του απλού, του χαρούμενου, του φυσικού. Η δημόσια ζωγραφική παρέμβαση θα λειτουργήσει ως performance, θα έχει την μορφή θεάματος για τους περαστικούς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ:

Στο δημοτικό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» θα στηθεί μία ξεχωριστή graffiti – art performance με τη σύμπραξη καλλιτεχνών δρόμου (και όχι μόνο): Yiakou, Nique, Taish, Kolage, Achilles, Gsd, LoafIrini TripDizi, Wask, Qui Tacet, Baron, Platonas – Πλάτων (graffiti artists & Street artists).

Στο τέρμα της οδού Ερμού θα υπάρχουν τέντες με εκθέματα και live sessions – workshops – master classes από ζωγράφους και γλύπτες αλλά και διάφορων ειδικοτήτων καλλιτέχνες, θα δίνουν τη δική τους χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα και στο γκρίζο αστικό τοπίο.

Από το φεστιβάλ δεν θα λείπουν ο χορός, η μουσική και η διασκέδαση. Στο τέρμα της οδού Ερμού και μπροστά από το σταθμό του τρένου θα έχει στηθεί μία σκηνή με τους Gadjo Dilo, Ευθύμης (TXC) + Sifu Versus, Vanila swing, Sexpyr the Human Man – The Clappas & The Chymbals, Mica Eio, Blueshades, Skazoo, Jump & Jive (Dancing Lessons), Rhythm Bast, Tequila Shots, Lucky Shots.

Παράλληλα, θα υπάρχει διαγωνισμός σε εξέλιξη με έπαθλα στους τυχερούς αναμνηστικούς κάδους σε μικρότερο μέγεθος φιλοτεχνημένοι από τους καλλιτέχνες.

Στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π θα βάφουν κάδους ανακύκλωσης οι καλλιτέχνες: Ababa AsteriouAndreas KitanidisJuana Page ArtRotzer FiserAngelos Mavraidis, Konstantzo Balini, Manana Tsertsvadze, Αγγελίνα Σαλαμαλίκη, Maria SpyrakiEfi Papanikou, Ελισάβετ Αρτεμάκη, Yurka Raycheva, Γιάννης Νερούτσος.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν και ειδικά workshop:

Σάββατο 13/10 και Κυριακή 14/10 στις 12 μ.μ. – Creative Juggling Technique Workshop με τον Γιώργο Λούκα.

Ο Γιώργος Λούκας, γνωστός καλλιτέχνης performer τα τελευταία 23 χρόνια έχει κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις ως solo performer, έχει συνεργαστεί με πολλές καλλιτεχνικές ομάδες σε events στην Ευρώπη, σε πανευρωπαϊκά φεστιβάλ και έχει εκπαιδευτεί δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες performers.

Η λέξη «ζογκλέρ» έχει προέλθει από το λατινικό joculatio, δηλαδή joculator (γιοκουλάτορ), που σημαίνει «αυτός που πετάει και πιάνει ταυτόχρονα αντικείμενα». Η τέχνη των ζογκλέρ ως μέσο διασκέδασης είναι πανάρχαια. Η παλαιότερη απεικόνιση βρίσκεται πάνω στο τάφο ενός άγνωστου Αιγυπτίου πρίγκιπα που χρονολογείται περί το 2000 π.Χ. όπως και στο αρχαίο κείμενο «Το συμπόσιο του Ξενοφώντα» (422 π.Χ.). Πάνω σε αυτήν την τέχνη χτίστηκε ο θεσμός των τσίρκων. Το σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερις υποκατηγορίες:

1) Στο «toss juggling» όπου πετάς και πιάνεις ταυτόχρονα αντικείμενα στον αέρα.
2) Στο «swing juggling» όπου στριφογυρνάς αντικείμενα
3) Στο «contact juggling» όπου δεν χάνεις επαφή με τα αντικείμενα
4) Στο «balance juggling» όπου ισορροπείς τα αντικείμενα

Σάββατο 13/10 και Κυριακή 14/10 στη 1 μ.μ. – Ο γνωστός ζωγράφος Αλέξανδρος Βακιρτζής θα δημιουργεί έργα σε καμβά δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να γνωρίσουν την τέχνη της ζωγραφικής μέσα από ένα βιωματικό workshop – show και δίπλα του ο νεαρός γλύπτης Βασίλης Καραμπίνης θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί ένα γλυπτό για να γίνει δώρο στην πόλη του Αμαρουσίου.

Σάββατο 13/10 και Κυριακή 14/10 στις 7 μ.μ. – Οπτικό παιχνίδι κίνησης που μαγεύει τις αισθήσεις με ισορροπιστικά και show με φωτιές που κόβουν την ανάσα με τους Circus Arts Entertainment Performers: Γιώργος Λούκας – Noe Gutierrez – Angeliki Tsani.

 

Ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου τραγουδά για τα παιδιά της Γης

Το φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης» μας προσκαλεί στη συναυλία του Γρηγόρη Νταραβάνογλου «τραγουδά για τα παιδιά της Γης» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην Aίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης). Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Είσοδος 10 ευρώ

«Ταξιδεύοντας την ατελείωτη γη» με το Νίκο Καββαδία στο Babel

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 21:30, ο Πυρήνας Τέχνης Babel φιλοξενεί μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία, τον ποιητή και συγγραφέα που ύμνησε με απαράμιλλο τρόπο και με άψογη χρήση της ιδιωματικής ναυτικής γλώσσας, τη γοητεία της θάλασσας και του ταξιδιού.
Συντελεστές: Κώστας Βασιλιάγκος: Τραγούδι, Ανδρέας Στεργίου: Κιθάρα, Κώστας Βλαχόπουλος: Φυσαρμόνικα, Βαγγέλης Ζωγράφος: Κοντραμπάσο, Σοφία Κάκκου: Κρουστά.
BABEL Πυρήνας Τέχνης, Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι – Ώρα έναρξης: 21:30, Είσοδος: 10 ευρώ (με μπύρα ή κρασί) – Eπικοινωνία/Πληροφορίες: 215/52.52.982.

 

«Ρεμπέτικη Σερενάτα» στους απάνω μαχαλάδες στη Galerie Δημιουργών

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η Γκαλερί δημιουργών υποδέχεται μια «Ρεμπέτικη Σερενάτα» στους απάνω Μαχαλάδες.  Η «Ρεμπέτικη Σερενάτα» στους απάνω Μαχαλάδες είναι μια βραδιά αφιερωμένη στο διαχρονικό Ρεμπέτικο τραγούδι. Θα ακουστούν κομμάτια διαφόρων συνθετών του είδους που σίγουρα αν όχι όλοι, οι περισσότεροι τα έχουμε σιγοτραγουδήσει. 

Συμμετέχουν οι Μουσικοί:
Τραγούδι: Ανθούλα Μίχου
Μπουζούκι 4χορδο / Φωνή: Βρυνιώτης Στέφανος
Μπουζούκι 3χορδο – Μπαγλαμάς / Φωνή: Αλέξανδρος Γεωργιάδης
Κιθάρα / Φωνή: Φώτης Τσορανίδης
Μπάσσο / Φωνή: Άγης Παπαπαναγιώτου
Ακκορντεόν / Φωνή: Αφροδίτη Μπόμπορα

Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28, Κηφισιά, – Πληροφορίες – Κρατήσεις :   210 6251732 – Τιμή εισιτηρίου: 12 €  – Ώρα Προσέλευσης : 21:00  – Ώρα έναρξης: 21:30.

Οι ΚΡΑΜΑ στο The Zoo

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων καλοκαιρινών εμφανίσεων οι ΚΡΑΜΑ Band επιστρέφουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο The Zoo, ένα χώρο που τους φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη σεζόν, έχοντας στη μουσική τους βαλίτσα και ένα νέο τραγούδι.
The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι – Ώρα έναρξης:  22:30 – Είσοδος: 7€ – Τηλ. κρατήσεων: 2106745375. Για τις κρατήσεις ισχύει ελάχιστη κατανάλωση 12 ευρώ στο τραπέζι ανά άτομο και 7 ευρώ στην είσοδο.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου

Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος στο The Zoo

Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος μαζί με ένα σεπτέτο εξαιρετικών μουσικών παρουσιάζει το πρότζεκτ «Fauna» για μόνο μια παράσταση, την Κυριακή 14 Οκτώβρη στο the Zoo στο Χαλάνδρι.

Λεωνίδας Σαραντόπουλος Φλάουτο
Λευτέρης Ανδριώτης Λύρα
Σπύρος Νίκας Κλαρινέτο κ Άλτο Σαξόφωνο
Γιάννης Κασσέτας Άλτο κ Βαρύτονο Σαξόφωνο
Γρηγόρης Ντάνης Κιθάρα
Ντίνος Μάνος Κόντρα Μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος Τύμπανα

The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι – Ώρα έναρξης:  21:00 – Είσοδος: 7€ – Τηλ. κρατήσεων: 2106745375.