Σαββατοκύριακο στα Βόρεια Προάστια (15-16 Σεπτεμβρίου)

Εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και προτάσεις για την έξοδό σας αυτό το Σαββατοκύριακο στα βόρεια προάστια.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Το πρώτο Φεστιβάλ Επτανησίων Αγίας Παρασκευής

Το 1ο Φεστιβάλ  Επτανησίων Αγ. Παρασκευής διοργανώνει  ο Σύλλογος  «ΤΑ ΙΟΝΙΑ» σε συνεργασία με το Δήμο, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο θεατράκι της Κεντρικής πλατείας της πόλης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορωδίες, μαντολινάτα, καντάδες και παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα.

 

Γκαλά Όπερας με πρωταγωνιστές της Λυρικής Σκηνής στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και ο Δήμος Πεντέλης συνδιοργανώνουν «Γκαλά Όπερας» με πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Λόρδου Βύρωνος 1, Πεντέλη. Σολίστ: Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος). Συνοδεία στο πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου.
Είσοδος ελεύθερη

 

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κώσταλου στη Γκαλερί Δημιουργών

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Αγγελικής Κώσταλου στη Galerie Δημιουργών Πολυχώρος – Τέχνης, Χελιδονούς 28, Νέα Κηφισιά, με τίτλο «Έκφραση Δημιουργίας».
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σε ακρυλικό, μελάνι και κάρβουνο, εμπνευσμένα από προσωπικά βιώματα αλλά και τη σύγχρονη επικαιρότητα.
Η Αγγελική Κώσταλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με καλλιτεχνικές σπουδές σε φημισμένες ιδιωτικές σχολές, δημιουργεί εικόνες που αφήνουν στον θεατή μία αίσθηση οικειότητας και διακριτικής φαντασίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2018.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

«Μουσική βαλίτσα» στο Ιδιόμελο

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Αθανασόπουλος και ο Γιάννης Ζαχαρέλλης έρχονται στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο με μια Μουσική Βαλίτσα με μουσικές και τραγούδια απο τον Eric Satie στον Celso Machado κι από τον  Piazzola στον Χατζιδάκι. Τη συνεύρεση πλαισιώνουν τραγούδια και συνθέσεις του Γιάννη Ζαχαρέλλη.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι
Έναρξη: 20.30 – Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί) – Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

Λαϊκή Βραδιά, με τους Γιώργο Γερολυμάτο, Δημήτρη Δημόπουλο και Πέρσα Σέργη στην Πεντέλη

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Γερολυμάτος, ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Πέρσα Σέργη μας προσκαλούν σε μία λαϊκή βραδιά στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια στις 20:30.

La Bohème του Giaccomo Puccini στη Ρεματιά

 

Την όπερα La Boheme  του Giakomo Puccini παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου έξι σολίστες και πιανίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η παράσταση είναι σκηνοθετημένη με έμφαση στα highlights της όπερας και έχει διάρκεια μικρότερη των δύο ωρών. Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης, «η μουσική της La Boheme (και γενικότερα η μουσική του Puccini) είναι πολύ μελωδική και ευχάριστη, ακόμα και για κοινό που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με τα ακούσματα της όπερας».

Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη
Κίνηση: Φωτεινή Πασσά
Ερμηνεύουν: Τζίνα Πούλου (Μιμή), Γιάννης Καλύβας (Ροδόλφος), Μιχάλης Ψύρρας (Μαρτσέλο), Σοφία Παπαδημητροπούλου (Μουζέτα), Πέτρος Μαγουλάς (Κολίνε), Γιώργος Παπαδημητρίου (Σωνάρ)
Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

«Ενα ροκ και έντεχνο ταξίδι» με τον Πάνο Μαλαχιά στην Πεντέλη

Ο Πάνος Μαλαχίας έρχεται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια για ένα ροκ και έντεχνο ταξίδι στη μουσική. Συμμετέχει ο Στέλιος Παύλου.

 

«Χτύπα καρδιά μου στο ρυθμό» Παραδοσιακή Μουσική και Χορός από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου

Μια βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορό και στόχο την ανάδειξη της παράδοσης και του ρυθμικού πλούτου όλης της Ελλάδας παρουσιάζει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση Χτύπα καρδιά μου στο ρυθμό θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής καθώς επίσης το Χορευτικό Τμήμα και η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του συλλόγου. Όπως σημειώνει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, η εκδήλωση επιχειρεί μια επαφή με τους σημαντικότερους ρυθμούς της παραδοσιακής μας μουσικής αναδεικνύοντας τη σύνδεσή τους με τον χορό.
«Ρυθμός. Στην καθημερινότητά μας, ο ρυθμός διαπερνά τη ζωή μας. Ακόμη κι όταν βρισκόμαστε σε πλήρη αδράνεια, η καρδιά μας χτυπά με ρυθμό. Κινούμαστε με ρυθμό και δουλεύουμε με ρυθμό. Τίποτα δεν υπάρχει σε αρρυθμία που να θεωρείται φυσιολογικό. 
Ο άνθρωπος, κατανοώντας και ερευνώντας από την αρχαιότητα τον ρυθμό, ανέπτυξε τη γλώσσα του, την ποίηση, τη μουσική και τον χορό.
Μέσα από την παρουσίασή μας, επιχειρούμε μια επαφή με τους σημαντικότερους ρυθμούς της παραδοσιακής μας μουσικής, κάνοντας παράλληλα κατανοητό πώς αυτοί συνδέονται  με τον χορό. Θέλουμε να αναδείξουμε αυτόν τον ρυθμικό πλούτο, που κάνει την μουσική μας μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο. »

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Ώρα έναρξης 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»  σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και την Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και από 8:00 έως 10:00 με Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου.
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατών.
Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών.
Τήρηση Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Εθνικός Ύμνος, από την Στρατιωτική Μουσική ΑΣΔΥΣ.
Ομιλία από το μέλος του συλλόγου μας κο Παυλίδη Αντώνιο.
Δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων

Το Μελίνα Παξινού Quartet στο Zoo

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το Zoo στο Χαλάνδρι φιλοξενεί τη Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της. Η Μελίνα Παξινού είναι μια νέα σαξοφωνίστρια και μουσικοσυνθέτρια, μεγαλωμένη στο Αμβούργο, που διαμένει εδώ και 5 χρόνια στο Βερολίνο. Μεγάλωσε με ακούσματα του Χατζιδάκι και του ρεμπέτικου.
Όταν άρχισε να παίρνει εντατικά μαθήματα στο σαξόφωνο στην ηλικία τών 10 ετών, ήρθε και η επαφή με την Jazz μουσική, στην οποία οι ήρωες της είναι ο Miles Davis, ο Kenny Garrett και ο Avishai Cohen (Bass). Σπούδασε music production-­‐ arranging & composition στην „Hochschule der populaeren Kuenste“ στο Βερολίνο και τον Μάρτιο του 2018 ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο „Circle of Oddness“ το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 στην MachenMachenMachen (Plaza Plasa) του Franz Plasa. Μαζί της σε αυτόν τον δίσκο παίξανε ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος, o Richard Mueller στο μπάσο, o Aidan Lowe στα ντράμς και σε ένα κομμάτι o Baron Arnold στο τρομπόνι και ο Alaa Zouiten στο ούτι. Οι συνθέσεις της Μελίνας είναι ένας συνδυασμός από μοντέρνο Jazz και ελληνικά μουσικά στοιχεία. Odd meters-­μελωδίες & groove.
Στις 16 Σεπτεμβρίου στο «The Zoo» θα παιχτούν κομμάτια από το νέο της άλμπουμ «Circle of Oddness» καθώς και συνθέσεις από το άλμπουμ «Athens». Μαζί της θα βρίσκονται ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Κλωνής στα ντραμς, ο Ντίνος Μάνος στο μπάσο και special guest ο Αλέκος Βρέτος στο ούτι.

The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι – Ώρα έναρξης: 21:30 – Είσοδος: 10€   – Τηλ. κρατήσεων: 2106745375.