Σορμπέ Φράουλας

Το πιο γρήγορο, εύκολο και έντονο σε γεύση σορμπέ.

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες πλυμένες
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του τσαγιού χυμός λεμόνο
  • μισή κουταλιά του τσαγιού αλάτι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα πράσινα φύλλα και τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι και χτυπάμε ξανά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Στραγγίζουμε τον πολτό και τον μεταφέρουμε στο ψυγείο, όπου τον αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 με 3 ώρες. Στη συνέχεια τοποθετούμε τον πολτό στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να σφίξει το μείγμα. Μεταφέρουμε το σορμπέ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει για άλλες 2 με 3 ώρες προτού το σερβίρουμε.

Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, βάζουμε τον πολτό στην κατάψυξη και τον βγάζουμε ανά 30 λεπτά, ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

Μπορούμε να αυξήσουμε τις μερίδες ή να τις μειώσουμε ανάλογα με τις φράουλες που έχουμε διαθέσιμες. Η αναλογία είναι δύο κούπες πουρέ φράουλας προς μισή κούπα ζάχαρη για έχουμε ένα σορμπέ με λεία υφή που σερβίρεται εύκολα σε μπάλα.