«Στη Γέφυρα του Γαλατά»: Μουσική βραδιά στο Πόλις

Ο Πολυχώρος Πόλις το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.30 μας προσκαλεί σε μία Μαγική Μουσική Βραδιά με τίτλο «Στη γέφυρα του Γαλατά».

Η Βασιλική Παπαγεωργίου που χρόνια τώρα ζει και δημιουργεί ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, ερμηνεύτρια και στιχουργός του γνωστού συγκροτήματος «Βόσπορος», έρχεται με την Πολίτικη παρέα της για μια μοναδική εμφάνιση.

Γνωστή από τις συνεργασίες της με Έλληνες και Τούρκους μουσικούς στην Κωνσταντινούπολη, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με δεξιοτέχνες νέους Έλληνες μουσικούς που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά Πολίτικα και Σμυρναίικα τραγούδια, τραγουδισμένα στα Ελληνικά και στα Τούρκικα κι ένα αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ σε πολιτιστικούς και συναυλιακούς χώρους της Πόλης. Το πρόγραμμα αυτό, που κερδίζει το Τουρκικό κοινό αναβιώνοντας μια λησμονημένη παλιά παράδοση της Πόλης, βρίσκει το χώρο του στο «Πόλις» της Αθήνας, ενώνοντας τις δύο πόλεις μ’ ένα αλησμόνητο μουσικό νήμα που αντέχει στο χρόνο, τέρποντας πάντα τη ρωμέικη ψυχή.

Αυτή τη φορά η Πολίτικη παρέα της Βασιλικής με την μόνιμη συνεργάτιδά της στο ούτι Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ εμπλουτίζεται με τα ηχοχρώματα του εξαίρετου κανουνί Μανώλη Χριστοδούλου για μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Βασιλική Παπαγεωργίου : τραγούδι
Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ: ούτι
Μανώλης Χριστοδούλου: κανονάκι

Πολυχώρος Πόλις
Π
ολιτισμός με Περιεχόμενο
Μαρίνου Αντύπα 62-66
14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181
education@polis.edu.gr
www.polis.edu.gr
www.facebook.com/polis.education

Είσοδος: ταμείο 7€ – προπώληση στο viva.gr 6€