«Τέχνη, ένα ταξίδι ψυχής» στη Galerie Δημιουργών

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η Galerie Δημιουργών στη Νέα Κηφισιά μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης εικαστικών τεχνών με τίτλο «Τέχνη, ένα ταξίδι ψυχής» που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Η τέχνη είναι η απόδειξη ότι η ζωή έτσι όπως είναι δεν μας είναι αρκετή. Η δημιουργία είναι ένας κοινός τόπος συνάντησης εικαστικών ,ποιητών, επιστημόνων, μικρών παιδιών. Ένας κοινός τόπος αντίστασης στο θάνατο. Και ένα προνόμιο, εν τέλει, του καθενός μας. Ο καθένας από εμάς, ένας εν δυνάμει δημιουργός.

Η τέχνη δεν είναι φτιαγμένη για τους λίγους που την γνωρίζουν αλλά για να δίνει νόημα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Και αυτό το νόημα ο καθένας μπορεί να το αναζητήσει και να το βρει. Δημιουργός δεν είναι μόνο αυτός που ζωγραφίζει ένα έργο , αλλά και αυτός που το απολαμβάνει, ο υποψιασμένος παρατηρητής, που καλύπτει τα κενά και τα χάσματα που έχει αφήσει ο ζωγράφος και ψάχνει να βρει πίσω από το φαίνεστε, το είναι. Το ίδιο ισχύει και για ένα κομμάτι μουσικής, ένα ποίημα, ένα γλυπτό.

Στα πλαίσια αυτού του ταξιδιού οι καλλιτέχνες μας αναγορεύονται σε προνομιούχοι σύντροφοι και η τέχνη σε πολύτιμο συνοδηγό. Η έλλειψη, το μη δυνάμενο (ακόμα) να υπάρξει, τροφοδοτεί την έμπνευση, την επινόηση και δίνει εν τέλει το έναυσμα για τέχνη και δημιουργία.
Γιώργος Σάρδης: Εικαστικός-Επιμελητής
Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη: Δημόσιες σχέσεις

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά
Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 21:00
Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18:00-21:00
Σάββατο 11:00-14:00
Κυριακή-Δευτέρα Κλειστά
Τηλ: 210-6251732 – 6934-143411

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

ABOUNEGM CHRISTIN
ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΛΗΤΣΟΓΛΟΥ DIDEM
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΤΣΑΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΔΑΡΖΕΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΗΜΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΚΟΥΡΤΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΞΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΙΤΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ
ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΓΙΩΤΑ
ΤΟΤΤΑ ΕΦΗ
ΧΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ