Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών έρχεται στο Χαλάνδρι

Αυτό τον Οκτώβριο, η ποίηση μπαίνει στην καθημερινότητα των κατοίκων των βορείων προαστίων, καθώς το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών έρχεται στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα, από τις 1 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018 με τη συμμετοχή 73 ποιητών από 20 χώρες. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Κίνα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 20:00 το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Χαλάνδρι φιλοξενεί μία ποιητική εκδήλωση, την οποία συντονίζουν οι Χάρης Μελιτάς και Γιώργος Νικολόπουλος και παρουσιάζονται οι ποιητές Χοταμάριο Αρμπελάες, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Αρντίτα Ιατρού, Βασίλης Μανουσάκης, Κλαούντιο Νταμιάνι και Τζένη Φουντέα-Σκλαβούνου.

Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
Φιλικής Εταιρείας 11, Χαλάνδρι

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης με τιμώμενη χώρα την Κίνα διοργανώνεται αυτή τη χρονιά από τον Κύκλο Ποιητών με τη στήριξη της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ) και της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

 Για μια εβδομάδα η πόλη μεταμορφώνεται σε έναν μεγάλο ποιητικό καμβά, με τη συμμετοχή 53 Ελλήνων και 20 ξένων ποιητών από 18 χώρες με εκδηλώσεις σε εμβληματικούς χώρους της Αθήνας αλλά και του Αιγάλεω, του Χαλανδρίου ή του Περισσού: Ποιητικά αναλόγια, δημόσιες αναγνώσεις στα ελληνικά, στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες, συνομιλίες και συναντήσεις, μουσικές δράσεις, εκθέσεις. Καλλιτεχνικές δράσεις θα φιλοξενούνται σε επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό – Σύνταγμα, Κεραμεικός, Ακρόπολη, Συγγρού Φιξ. Επίσης την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στη Στοά του Βιβλίου με θέμα «Κίνα και Ελλάδα, δύο αρχαίοι πολιτισμοί συνομιλούν, δύο ήπειροι συναντώνται», με τιμώμενη χώρα την Κίνα, όπου θα αναπτυχθούν οι τρέχουσες τάσεις της ποίησης στην Ευρώπη και στην Ασία καθώς και ο ρόλος της ποίησης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Το διεθνές φεστιβάλ ποίησης αναδεικνύει ένα κοινό παγκόσμιο πεδίο δημιουργίας, όπου η Ελλάδα, που υπήρξε και παραμένει χώρα ποιητών, διαθέτει πολύτιμο μερίδιο, διεκδικώντας τη βαρύτητα και εξωστρέφεια που χρειάζεται και που της ανήκουν.