Το 6ο Open House Athens έρχεται στην Αθήνα!

Το OPEN HOUSE ανανεώνει το ραντεβού του με την πόλη της Αθήνας για 6η συνεχή χρονιά, στις 6 & 7 Απριλίου 2019. Πλήθος παράλληλων δράσεων θα πλαισιώσουν την κύρια εκδήλωση και θα εμπλουτίσουν και φέτος το πρόγραμμα με ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαδρομές, διαγωνισμούς, πάρτυ κ.ά.

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Η δράση Open House έχει πραγματοποιηθεί ήδη πέντε συνεχόμενες χρονιές στην πόλη των Αθηνών (5-6 Απριλίου 2014, 16-17 Μαϊου 2015, 16-17 Απριλίου 2016, 1-2 Απριλίου 2017, 1-2 Απριλίου 2018) με μεγάλη ανταπόκριση από το ευρύ κοινό. Το 2018 στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 460 εθελοντές, οι οποίοι επιμελήθηκαν τις ξεναγήσεις σε 107 χώρους, ενώ σημειώθηκαν συνολικά περίπου 35.000 επισκέψεις μέσα σε ένα τριήμερο.

Το έκτο OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου 2019, με παράλληλες δράσεις που ξεκινούν έναν μήνα νωρίτερα.

Οι εκδηλώσεις του Open House Athens περιλαμβάνουν και δράσεις στα Βόρεια Προάστια, με ξεναγήσεις, μεταξύ άλλων, στη Βίλα Καζούλη, την Οικία Ζογγολόπουλου και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Open Athens.