Το Χάρης Λαμπράκης Quartet live στο The Zoo

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 21:30 το Χάρης Λαμπράκης Quartet, ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά σχήματα της τζαζ, θα βρίσκεται στον φιλόξενο χώρο του The Zoo στο Χαλάνδρι.
Το συγκρότημα αποτελείται από τους Νίκο Σιηροκαστρίτη στα τύμπανα, Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο, Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσσο και Χάρη Λαμπράκη στο νέυ. Στοιχεία του ήχου του συγκροτήματος αποτελούν η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή αλλά και οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, οι τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960, αλλά και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.

Το συγκρότημα συνεχίζει μέχρι σήμερα παίζοντας και συλλέγοντας υλικό για την επόμενη δισκογραφική δουλειά του.

The Zoo
Σαρανταπόρου 62, Χαλάνδρι
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€
Τηλ. κρατήσεων: 2106745375.

Το Χάρης Λαμπράκης Quartet σχηματίστηκε το 2006 από τους Νίκο Σιδηροκα- στρίτη (τύμπανα), Δημήτρη Θεόχαρη (πιάνο), Αλέκο Παρασκευόπουλο (μπάσο) και Χάρη Λαμπράκη (νέυ).

Ξεκίνησαν παίζοντας σε διάφορους χώρους της Αθήνας, όπως το Παράφωνο Jazz Club, το Café Αλάβαστρον κ.ά. Στην πορεία τον Αλέκο Παρασκευόπουλο αντικατέστησε ο Λύδιος Δάμης στο κοντραμπάσο. Το συγκρότημα το 2007 ηχογράφησε το πρώτο του CD με τίτλο Θέα  στο στούντιο Σιέρρα με ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη (ανεξάρτητη παραγωγή, 2010). Μετά την μετακόμιση του Λύδιου Δάμη στην Αγγλία, στο σχήμα συμμετέχει ο Χρυσόστομος Μπουκάλης ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα καθιερώνεται με τον Δημήτρη Τσεκούρα. Το 2011 ηχογραφούν ξανά με τον Γιώργο Καρυώτη το δεύτερο CD με τίτλο Μετέωρα.  Σε αυτό συμμετέχουν τρεις στενοί φίλοι του συγκροτήματος, οι: Κώστας Τατσάκης (τύμπανα), Andrea Romani (φλάουτο) και Νικόλας Σκορδάς (σοπράνο σαξόφωνο). Το γκρουπ έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως Παράφωνο Jazz Club, Dizzy Miles, Café Αλάβαστρον, Αυλαία, Duente (Λάρισα) κ.ά. και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο όπως: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών – Ίδρυμα Ωνάση (1o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ), 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Αθηναίων (Τεχνόπολις 2012, όπου απέσπασε το βραβείο κριτών), 1ο Τζαζ Φεστιβάλ Καλαμάτας, Τζαζ Φεστιβάλ Τήνου, Τζαζ Φεστιβάλ Ζακύνθου (Zante Jazz Festival), Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), Καστελλιώτισσα (Λευκωσία), Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα (Λευκωσία).