Το «Tourist Trophy Ψυχικού» έρχεται για δεύτερη χρονιά

Tην Κυριακή 1η Οκτωβρίου αναβιώνει το ιστορικό «Τourist Trophy Ψυχικού» που πραγματοποιείτο στην Ελλάδα, από το 1929 έως και το 1968.

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, 60 συμμετέχοντες & περισσότεροι από 3.000 θεατές, o Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού & το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέττας διοργανώνουν την 2η αναβίωση του ιστορικού αγώνα «Τ.Τ. Ψυχικού», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1929.

“Χαρακτηριστικά” Διοργάνωσης

  1. Θα συμμετέχουν μοτοσυκλέτες εποχής 3 κατηγοριών : μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες έως το 1945, από 1946 έως το 1968, ενώ ειδικά για φέτος δημιουργείται και μια 3η κατηγορία για μοτοσυκλέττες κατασκευασμένες από το 1969 έως το 1979.
  2. Ο αγώνας δεν θα είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά αγώνας ακρίβειας ή regularité όπως χαρακτηρίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία FIVA και θα γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό regularity της FIVA
  3. Η Αναβίωση αυτής της ιστορικής μοτοσυκλετιστικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΦΙΛΠΑ και με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου «Κρόνος» και της κοινότητας των Guzzisti Hellas των Guzzisti Hellas.

Το γεγονός καθιστά το 2ο Tourist Trophy μία πολιτιστική εκδήλωση που θα ξυπνήσει ιστορικές μνήμες μιας εποχής που έφυγε, όχι μόνο για το Ψυχικό αλλά και για όλη την Ελλάδα. Σε αυτό θα συμβάλλει και η έκθεση των συμμετεχόντων μοτοσυκλετών εποχής στην Α΄πλατεία. Μια εικόνα του χθες που θα έρθει ξανά στη ζωή με όλες  τις λεπτομέρειες…

Στόχος των διοργανωτών και για φέτος είναι να μεταφέρουν, όσο γίνεται, το κλίμα της εποχής του μεσοπολέμου, εμπλουτισμένο και με αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.

08:30 – 09:30: Άφιξη αγωνιζόμενων
Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Α΄πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell)

Tο «1ο Τourist Τrophy Ψυχικού» (Τ.Τ. Ψυχικού), όπως είχε ονομαστεί, ήταν ο πρώτος αγώνας μοτοσυκλετών που διοργανώθηκε στην Ελλάδα και είχε σημείωσε τεράστια επιτυχία, μια που το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο για την εποχή καθώς τότε η μοτοσυκλέτα ήταν στα πρώτα της βήματα και ιδιαίτερα σπάνια.

Η πρωτοτυπία του οφειλόταν και στο γεγονός ότι ήταν ο πρώτος αγώνας ταχύτητας μοτοσυκλέτας που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σε χωμάτινη κυκλική «πίστα» και μάλιστα στα πρότυπα του διασημότερου αγώνα μοτοσυκλέτας στον κόσμο, του Tourist Trophy (ΤΤ) που γίνεται από το 1907 στο νησί Άϊλ οφ Μαν της Βρετανίας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Motorcycle Republik, 210 9248646, 6944445666, info@motorcyclerepublik.org