Tu, el Cielo y Tu: Μιούζικαλ Tango στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Μια ιστορική αναδρομή της δημιουργίας, εξέλιξης και εξάπλωσης του Tango διοργανώνει, στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, η Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με την  μουσικοθεατρική ομάδα «Pasión Del Tango».

Η εκδήλωση με τίτλο «Tu, el Cielo y tu», σε μετάφραση «Εσύ, ο ουρανός και σύ», πραγματεύεται το θέμα του μεταναστευτικού σε παλαιότερες εποχές, στο τώρα αλλά και στο μέλλον, μέσα από έναν παγκόσμιας εμβέλειας αγαπητό χορό που είναι κατ’ ουσία γέννημα μεταναστών των αρχών του 20ου αιώνα.

Πρόκειται για παράσταση σε μορφή μιούζικαλ, με πολύ ζωντανή μουσική και mp3, χορό, τραγούδι, κωμικά στοιχεία, κοινωνικά θέματα, διαπροσωπικές σχέσεις και το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας των προβλημάτων του σήμερα με αληθινές εικόνες ντοκουμέντων.

Δημοτικό Θέατρο Δ. Λυκόβρυσης Πεύκης ΠΕ.Α.Π.
Ελευθερίου Βενιζέλου 15, Πεύκη
Επικοινωνία Μαρία Θωμοπούλου

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 «Εσύ, ο ουρανός και σύ». Το ΕΣΥ δηλώνει την ελπίδα έξω από το ΕΓΩ. Το εσύ μπορεί να προσωποποιηθεί στην εικόνα της αγαπημένης, του αγαπημένου, της μάνας, της κόρης, του γιού, του αδελφού, της γάτας, του σκύλου, του οτιδήποτε έχει απομείνει ως ελπίδα για να προσπαθήσει κάποιος να συνεχίσει τον αγώνα, να προσπαθήσει να παλεύει για την ζωή. Οι μετανάστες αυτό που χάνουν είναι η γη, η γη κάτω από τα πόδια τους. Αυτό που βλέπουν είναι ουρανό μόνο ουρανό και προβλήματα. Δεν ξέρουν το που και το πως θα είναι η ζωή τους στο μετά. Όλοι μας κάθε μέρα βλέπουμε και μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό ανεξάρτητα από ποιο σημείο της γης το κοιτάμε, ας συντονίσουμε το βλέμμα μας να ενωθεί για το κοινό καλό.

Πρόκειται για μια σύγχρονη θεατρική μαύρη κωμωδία με πολλή μουσική, Tango και τραγούδι … Βρισκόμαστε στο 2015 στη στιγμή που η προσφυγική κρίση βρίσκεται στην κορύφωση της. Μια γυναίκα και ένας άντρας που εργάζονται σε μια μουσική ραδιοφωνική εκπομπή αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τον δικό τους τρόπο. Ενώ παράλληλα περιπλέκεται το παρελθόν, το Αργεντίνικο Tango, το πάθος για τη ζωή και ο φόβος προς το άγνωστο. Ένας μυστηριώδης άνθρωπος θα εισβάλει στην ζωή τους και θα αλλάξει την ροή της ιστορίας του…. Αλλά σήμερα δεν θα τα μάθετε όλα, τα υπόλοιπα στις 30 Σπτεμβρίου επί σκηνής.

Παίζουν οι Αλέξανδρος Ζαχαρέας, η Πέτρα Τσέλιου, ο Βαγγέλης Κουντουριώτης

Τραγουδά και παίζει η Natalia Soledad Petsalis 

Χορεύουν ο Fabian Ballejos και η Τζίνα Νικολίτσα 

Μουσική παίζει το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» με τους

Δήμο Βουγιούκα Ακορντεόν-μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις

Λία Σελαλμαζίδη στο Βιολί

Παναγιώτη Μάρκο στο Πιάνο

Δημήτρη Κουφογιώργο στη Κιθάρα

Κώστα Αρσένη Κοντρα στο μπάσο

Video – Montaz ο Αντώνης Μανδρανής

Επεξεργασία ήχου ο Βασίλης Ρομανός

Οργάνωση, σενάριο και σκηνοθεσία η Μαρία Θωμοπούλου